null Beeld

Hoeveel calorieën verbrand je in de sportschool?

Wil je graag een abonnement op de sportschool, maar weet je niet precies welke les bij je past? Wij hebben de populairste groepslessen op een rijtje gezet, het aantal calorieën dat je ermee verbrandt én het resultaat dat het oplevert.

Bodyattack

Bodyattack is de cardiowork-out voor het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen. Deze high energy intervaltraining combineert atletische bewegingen met aerobe kracht en stabilisatie-oefeningen. Dynamische instructeurs en krachtige muziek motiveren iedereen om hun fitnessdoelen te halen - van de recreatieve tot de hardcore sporter!

Resultaat: je lichaam wordt gespierder en je kracht, uithoudingsvermogen en zelfvertrouwen worden groter.

Kcal per work-out: 730

Bodybalance

Bodybalance is de work-out van yoga, tai chi en pilates waarbij je flexibiliteit en kracht opbouwt en je een gevoel krijgt van rust en kalmte. Gecontroleerde ademhaling, concentratie en een zorgvuldig gestructureerde serie van stretches, bewegingen en houdingen op muziek creëren een holistische work-out die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.

Resultaat: je verbrandt calorieen en je lichaam wordt strakker, je coördinatie verbetert.

Kcal per work-out: 340

Bodycombat

Bodycombat is de krachtige cardiowork-out waarbij je helemaal loskomt. Dit felle en energieke programma is geïnspireerd op de oosterse vechtkunst en put uit een breed scala aan disciplines, zoals karate, boksen, taekwondo, tai chi en muay thai. Ondersteund door goede muziek en een kundige instructeur punch en kick je je een weg door de les en verbrand je veel calorieën.

Resultaat: je lichaam wordt gespierder, je kracht en zelfvertrouwen groeien, je uithoudingsvermogen verbetert.

Kcal per work-out: 545

Bodystep

Bodystep is een energieke work-out die je een bevrijdend en fit gevoel geeft. Met behulp van een in hoogte verstelbare step en eenvoudige bewegingen op, over en rondom de step, goede muziek en toegankelijke instructeurs word je extra gemotiveerd en tot grotere prestaties gebracht. De cardionummers zorgen voor vetverbranding in een hogere versnelling, gevolgd door spierverstevigende tracks die je lichaam nog mooier vormen en strakker maken.

Resultaat: verbetert je lenigheid, coördinatie en vergroot je kracht en uithoudingsvermogen.

Kcal per work-out: 620

Bodyvive

Bodyvive is de low impact, groepsfitnessles waarbij je zelf kunt kiezen hoe hard je wilt trainen. Met behulp van de VIVE tubes word je stap-voor-stap door de les geleid door een speciaal opgeleide instructeur, terwijl je luistert naar meeslepende en inspirerende muziek. En het mooiste van alles: op het einde van de les voel je je als herboren!

Resultaat: verbetering van kracht en uithoudingsvermogen. Je krijgt een strakker lichaam en meer energie.

Kcal per work-out: 420

Bodypump

Bodypump is de originele barbell les die je hele lichaam versterkt. Deze work-out daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen, zoals squats, presses, lifts en curls. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtkeuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft - en snel!

Resultaat: verbetering van kracht en uithoudingsvermogen. Je lichaam wordt strakker.

Kcal per work-out: 560

Bodyjam

Bodyjam is de cardio-work-out waarbij je vrij bent om de sensatie van dans te beleven. Een verslavende mix van de nieuwste dansstijlen op de coolste muziek. Het fun en cardio aspect zijn bij deze work-out even belangrijk. Funky instructeurs leren je om je losjes en soepel te bewegen in deze 55 minuten durende les.

Resultaat: je verbrandt veel calorieën, je lichaam wordt strakker, je coördinatie verbetert en je leert nog beter dansen.

Kcal per work-out: 545

Rpm

Rpm is de indoor cycling work-out waarbij je rijdt op het ritme van krachtige muziek. Ga het parcours op met je inspirerende instructeur, die het peloton door heuvels, over vlakke landschappen en bergtoppen leidt met tijdritten en interval training. Ontdek de atleet in jezelf! Breng je endorfinepeil zo hoog als je kunt en zweet en verbrand zo veel mogelijk.

Resultaat: verbetering van kracht, uithoudingsvermogen en de hart- en longfunctie.

Kcal per work-out: 620

Les Mills

Alle bovenstaande lessen zijn ontwikkeld door Les Mills International uit Nieuw-Zeeland. De programma’s zijn stuk voor stuk ontwikkeld door topchoreografen. De choreografie wisselt elke drie maanden, zodat de lessen nooit saai worden. In Nederland en Vlaanderen zijn inmiddels bijna 900 fitnessclubs die een of meerdere Les Mills programma’s op het lesrooster hebben staan.

Welke groepsles past bij jou? Of doe je al een van bovenstaande groepslessen?

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden