Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Hoelahoepen voor een slanke taille

hoelahoepen.png

Is de sportschool niks voor jou en gruwel je al bij het woord hardlopen? Misschien is hoelahoepen dan wel iets voor jou. Je kunt dit gewoon thuis doen, je krijgt er een slanke taille van en het maakt je ontzettend vrolijk. Hoelahoep je mee?

Hoelahoepen, je kent het misschien nog wel van vroeger. Of misschien hebben je (klein)kinderen wel een hoelahoep. Tegenwoordig zijn er ook hoelahoeps verkrijgbaar voor volwassenen. Deze zijn groter en zwaarder dan de gewone hoelahoep, waardoor je minder snel rond hoeft te draaien. Hierdoor wordt het hooghouden eenvoudiger.

Weg met die zwembandjes

Het grote voordeel van hoelahoepen is dat het goed is voor je buikspieren. Je taille en heupen worden er slanker van als je het een paar keer per week doet. Dus ideaal als je zwembandjes hebt. Daarnaast maakt hoelahoepen je soepeler, heb je minder snel last van lage rugpijn en vermindert het spanning. En tot slot: je verbrandt er ook nog eens veel calorieën mee. Zo blijkt uit een studie van de Universiteit van Wisconsin dat je met een half uurtje hoelahoepen gemiddeld zeven calorieën per minuut verbrandt.

Wil jij ook hoelahoepen?

Wil je ontdekken of hoelahoepen iets voor jou is? Bekijk dan onderstaande video. Het is een tien minuten durende oefening waarbij je de basisvaardigheden leert van het hoelahoepen of -dansen (want zo kunnen we het ook noemen).

Ben je overtuigd? Via Bol.com kun je professionele hoelahoepen kopen.

Is hoelahoepen iets voor jou? 

Ook interessant