Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Hoe vergroot je de kans om af te vallen?

kans-afvallen-vergroten.png

Waarom is afvallen zo moeilijk? In Margriet 34 stelt Margriet 10 vragen aan internist (en afval-coach) Dr. Frank van Berkum, bekend van Gezond slank met Dr. Frank. Een van de vragen: hoe vergroot je de kans om af te vallen? 

“Succesvol afvallen vraagt om een andere manier van denken. Herkenning van onbewust negatief denken is vaak al een eyeopener. Als een patiënt tegen mij zegt: ‘Ik ben in de vakantie geen gram afgevallen terwijl ik zo mijn best heb gedaan’, zeg ik: Je bent dus niet aangekomen, gefeliciteerd!’ Vervang die ondermijnende gedachtes door iets dat wél werkt Dat doet iedere voetbalcoach! Dat lijnpogingen vaak fout lopen, komt soms door een onderbreking. Een vakantie bijvoorbeeld. Dan is de cadans weg. Daar kun je iets aan doen door goede afspraken met jezelf te maken. Vervang ongezond gedrag zoals snacken door iets anders dat je leuk vindt. Naar de film. Wandelen met de hond. Wees voorbereid: heb je met een vriendin afgesproken? Vraag haar om niets lekkers op tafel te zetten. Ook je partner zal een positieve, betrokken rol moeten spelen. Niet door te mopperen als je toch zit te snacken, maar door je goede gedrag te waarderen en te belonen.”

Internist Dr. Frank van Berkum (1956) is deskundige op het gebied van voeding, overgewicht en dieten. In 2010 kreeg hij grote bekendheid met de bestseller Gezond slank met Dr. Frank, waarna meer boeken volgden. Onlangs verscheen Het hongerige brein (de ultieme afvalbijbel), dat ook vanuit wetenschappelijke kringen veel lof krijgt toegezwaaid.

M34 Cover 450 pxMeer vragen aan Dr. Frank

Hoe rekbaar is het begrip ‘gezond gewicht’, waarom zijn we zo veel dikker dan vroeger en waarom is afvallen en op gewicht blijven zo moeilijk? Deze vragen en nog veel meer beantwoordt Dr. Frank in Margriet 34. Vanaf vrijdag 14 augustus in de winkel of bestel online via Tijdschrift365.nl.

Ook interessant