Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dít is hoe vaak je je pyjama zou moeten wassen (en het is vaker dan je denkt)

cute-blonde-in-her-bed-in-blue-pajamas-and-sleep-mask-top-view.jpg

Er zijn van die dingen waarvan we eigenlijk wel weten dat we ze te weinig wassen, maar toch blijven we het maar vergeten. Je pyjama is er daar waarschijnlijk één van. Hoe vaak moet je die nu eigenlijk wassen?

Houd je vast, want dat is véél vaker dan je denkt.

Niet genoeg wassen

Een enquête van onze Engelse buren wees uit dat mensen hun pyjama veel minder vaak wassen dan eigenlijk zou moeten. 32.5% van de respondenten zegt hun pyjama iedere week te wassen, 35.5% doet het iedere twee weken en 7.5% zelfs maar één keer per maand. Maar het wordt nog erger: 41% van de vrouwen en 50% van de mannen gaf in het onderzoek aan hun pyjama pas te wassen wanneer deze begon te ruiken. Lekker dan.

Drie tot vier keer

Maar hoe vaak moet het nu echt? Volgens experts zou je je pyjama na drie tot vier keer dragen moeten wassen. Denk er maar eens over na: zou je je shirt meer dan vier keer achter elkaar dragen zonder deze te wassen? Waarschijnlijk niet. Waarom zou je dat dan met je pyjama wel doen?

Bacteriën

Gedurende de nacht laat onze huid miljoen dode huidcellen los, en produceren we zweet en bacteriën. Dit gaat allemaal in je pyjama zitten. Deze bacteriën gaan zich vervolgens vermenigvuldigen. Het hangt van het materiaal van de pyjama af hoe snel ze vies worden, maar over het algemeen is het belangrijk om ze gewoon regelmatig te vervangen. Anders kunnen de bacteriën je huid vervuilen, met oneffenheden en puistjes tot gevolg. En als je écht te weinig wast, kan dit zelfs gevolgen hebben voor je gezondheid. Toch maar even in de gaten houden dus!

Bron | Countryliving.com
Beeld | iStock

Nog op zoek naar een paar lekkere, warme sokken om aan te trekken met je pyjama? Deze hippe exemplaren van SOXS zullen je voeten gegarandeerd warm houden.
BESTEL HIER

 

Ook interessant