Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Hoe tevreden ben jij?

eten-met-vriendinnen-en-op-gewicht-blijven.jpg

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) blijkt dat Nederlandse mannen vaker gelukkig zijn dan Nederlandse vrouwen. Van de mannen geeft 69 procent aan (bijna) altijd gelukkig te zijn. Dit tegenover 64 procent van de vrouwen. 

Mannen zijn een stuk ontspannender dan vrouwen. Zij voelen zich vaker kalm en rustig. 72 procent van de mannen voelt zich (bijna) altijd kalm tegenover maar 61 procent van de vrouwen. Vrouwen hebben vaker negatieve emoties dan mannen en kunnen zich minder makkelijk ontspannen. Vrouwen voelen zich vaker zenuwachtig, somber en in de put.

Tevreden
Ruim 85 procent van de Nederlanders geeft aan tevreden te zijn met zijn of haar leven. Slechts 3 procent is ontevreden. 94 procent van de Nederlanders is tevreden over hun relatie, 75 procent over de vrije tijd en 70 procent is tevreden over de financiële situatie. In Drenthe, Friesland en Zeeland zijn mensen het meest tevreden met hun leven. 87 procent van de inwoners van deze provincies zegt blij te zijn met zijn leven. In Flevoland zijn inwoners het minst tevreden (81 procent).

Wil jij iets veranderen aan je leven? 

Wat is voor jou een punt van verbetering? Wil je graag beter grip krijgen op je financiële situatie? Of werk je liever aan je gewicht? Neem dan eens een kijkje bij onze artikelen over afvallen.

 

Hoe blij ben jij?

 

Bron: gezondheidsnet.nl

Ook interessant