Gezondheid

Hoe seks je kan beschermen tegen een verkoudheid

seks-verkoudheid-margriet.jpg

Een vrijpartij doet niet alleen wonderen voor je relatie, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Onderzoekers hebben ontdekt dat je immuunsysteem een boost kan krijgen door seks te hebben.

Vrouwen die regelmatig seks hebben, zouden beter zijn beschermd tegen een verkoudheid of een ander virus.

Verandering in cellen

Het zit zo: op het moment dat er allerlei ‘vreemde cellen’ je lichaam binnendringen – of dat nu bacteriën zijn of spermacellen van de man – moet je lichaam hard werken om erachter te komen welke cellen het moet tegenwerken, en welke het kan verwelkomen.

Meer helpers tegen verkoudheid

Sommige cellen (type 1) gaan in de aanval, andere (type 2) helpen het lichaam om, na bijvoorbeeld een stevige vrijpartij, het sperma te ‘accepteren’. Onderzoekers zijn erachter gekomen dat seksueel actieve vrouwen over het algemeen méér cellen van het type 1 in hun lichaam hebben, wat er dus voor zorgt dat ze meer ‘helpers’ hebben die vreemde cellen buiten de deur kunnen houden, zoals bijvoorbeeld een verkoudheidsvirus.

Wetenschappelijk bewijs

Wetenschappers van de Wilkes University in de Verenigde Staten namen speekselmonsters af bij 115 studenten. Ook vroegen ze de studenten naar hun seksuele activiteit en wat blijkt: wie twee keer per week seks had, had ongeveer dertig procent meer van die antilichaampjes. En dus ene kleinere kans om verkouden te worden. Het kan dan ook geen kwaad om deze week even een vrijpartij in te plannen.

Met de Satisfyer Pro word je voorspel nóg fijner. Nu met 37 procent korting in de Margriet Shop

 

 

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Foto | iStock

Ook interessant