null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Hoe een ‘zwaartekrachtslaapmasker’ je kan helpen beter te slapen

Slaap je slecht? Niets vervelender dan vermoeid de dag doorkomen. Er zijn tal van tips voor een betere nachtrust. En naast het zwaartekrachtdeken, is er nu een nieuw hulpmiddel.

Namelijk het zwaartekrachtslaapmasker.

Slaaphormonen

Een slaapmasker, maar dan net even iets zwaarder. Het principe is hetzelfde als dat van het zwaartekrachtdeken: door de druk die het gewicht geeft, zou je beter kunnen slapen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het zwaartekrachtdeken de aanmaak van slaaphormonen serotonine en melatonine stimuleert. Zou je hetzelfde effect kunnen bereiken met uitsluitend wat zwaartekracht op en rondom je ogen?

Aanrader

Enerzijds zijn er lovende reacties. "Ik was sceptisch, maar ik ben niet teleurgesteld: ik gebruik het slaapmasker nu elke nacht. Het past zich aan aan je gezicht en geeft genoeg druk om je te laten ontspannen. Het blokkeert al het licht en blijft koel. Een echte aanrader," klinkt het bijvoorbeeld in een productreview op Amazon. En: "Terwijl ik normaal gesproken al niet veel problemen heb met in slaap vallen, voel ik me zeker wat ontspannener met het oogmasker op," merkt een redacteur van lifestylewebsite PureWow op. Maar er is ook kritiek.

Niet ontspannend, maar irritant

Vooral voor zij- en buikslapers zou het slaapmasker niet ideaal zijn, omdat het oogmasker dan makkelijk verschuift of afglijdt – juist door dat extra gewicht. Een recensent van de site The points guy noemt het slaapmasker eerder 'irritant dan ontspannend'. Ai.

Prijskaartje

Anders dan het zwaartekrachtdeken, heeft het zwaartekrachtslaapmasker de Nederlandse markt nog niet bereikt. Misschien terecht, maar je weet pas of het werkt als je het zelf uitprobeert. Een rondgang op internet leert dat je een zwaartekrachtslaapmasker al voor elf euro hebt, met uitschieters van dertig euro. Met een beetje handigheid kun je 'm ook zelf maken. Hoe? Dat zie je hier.

null Beeld

Word makkelijker, frisser en energieker wakker met het natuurlijke licht van dit Wake Up Light, nu met 45 procent korting in de Margriet Shop.

Bron | PureWow

Beeld | iStock

Faye HeijnisGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden