Eten Gezondheid

Hmm, mango! Maar hoe snijd je die eigenlijk?

vrouw-mango.png

Met rijpe, zoete mango’s kun je eindeloos veel lekkere recepten maken, voor ontbijt, lunch én diner. Je moet alleen even weten hoe je de vrucht op een handige manier snijdt en mooie blokjes maakt.

Het vruchtvlees van een rijpe mango is sappig, romig geel of lichtoranje van kleur en voelt vezelig tot bijna boterzacht aan. De vrucht smaakt friszoet en verspreidt een zoete geur. De pit is plat, hard en zit goed aan het vruchtvlees vast.

Rijp of niet?

Een mango is pas rijp als de schil lichtjes meeveert als je deze indrukt. Ruikt de vrucht lekker? Ook dan kun je hem eten. De kleur van de schil zegt trouwens niet zo veel over de rijpheid. Mango’s rijpen door bij kamertemperatuur, bewaar ze daarom op de fruitschaal.

Zo snijd je een mango:

Stap 1: Druk de mango in. Veert hij goed mee? Dan is hij rijp.

Stap 2: Zet de mango op z’n zij en snijd aan beide zijden langs de pit.

Stap 3: Kerf de helften in en keer ze daarna om.

Stap 4: Ga nu met een scherp mes langs de schil en je krijgt mooie blokjes.

Stap 5: Snijd dan ook de rest van het vruchtvlees langs de pit in blokjes.

 

In deze handige video kun je de stappen bekijken:

Geïnspireerd? 3 lekkere recepten:

Ontbijt eens met een groene smoothie met koriander en mango

Lunchen of dineren met een kipwrap met mango

Heerlijk toetje met mango

 

Ook interessant