null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Hier ontdek je hoe mooi Nederland is

Je wordt er blij van, het is goed voor je én populairder dan ooit: wandelen. Dat kan in Nederland volop: in bossen, duinen en polders. Dus trek je wandelschoenen aan en ga eropuit!

Margriet samen met Campina

HET WESTERWOLDEPAD

Dit lange pad in het oosten van de provincie Groningen loopt over tachtig kilometer tussen Ter Apel en Wedderbergen. Je kunt zelf de afstand bepalen. Begin bijvoorbeeld in het dorpje Sellingen of Smeerling en volg de borden naar het pad. Het ene moment loop je langs paarse heidevelden, het andere moment tussen de weilanden met grazende koeien.

HET DASSEN HENDRIK PAD

Dit avontuurlijke wandelpad in het oosten van Nederland dankt zijn naam aan Hendrik Tijdhof, die het rond 1900 gebruikte om naar Oldenzaal te lopen. In de buurt van het pad lag een dassenburcht, vandaar de bijnaam Dassen Hendrik. De route is 4,1 kilometer en leidt je onder meer langs Landgoed Egheria en het hoogste punt van Overijssel.

HET LIMBURGS PLATEAU

De NS-wandeling het Limburgs Plateau beslaat elf kilometer tussen het dorpje Spaubeek en Sittard. Je wandelt over holle wegen en langs graften (minihellingen), over glooiende heuvels en stille landweggetjes. Erg leuk om de wandeling in mei te doen: dan bloeien de fruitboomgaarden en heb je kans een gele kwikstaart te spotten.

HELP DE NATUUR OOK EEN HANDJE?

Nederland heeft ongelooflijk veel mooie natuur, die helaas steeds verder achteruitgaat. Met z’n allen kunnen we bijdragen aan het helpen van onze natuur. Dat doet Campina ook, de boeren van Campina besteden extra aandacht aan koe, natuur en klimaat. Deze Campina producten zijn voorzien van het PlanetProof-keurmerk. Ontdek op Campina's duurzaamheidspagina hoe steeds meer boeren bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden