Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Het is vandaag Wereld Stop Tuberculose Dag en dít is wat je daarover moet weten

wereld-stop-tuberculose-dag.jpg

Tuberculose, ook wel tbc genoemd, klinkt als iets van ‘lang geleden’. Het is een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. En inderdaad, we horen er – in Nederland – niet zo vaak meer iets over. Maar helaas bestaat tbc nog steeds en overlijden er dagelijks 5.000 mensen aan deze vaak dodelijke infectieziekte. Vandaar dat het KNCV Tuberculosefonds er op deze dag, 24 maart, aandacht voor vraagt. 

Schelden voor bewustwording

‘Iedereen kan de tering krijgen, maar het hoeft niet!’ Dat is het motto van de campagne waarmee het KNCV Tuberculosefonds aandacht vraagt voor tbc. Iedereen kent het woord tering en sommige mensen gebruiken het te pas en te onpas, maar weinig mensen weten dat tering eigenlijk tuberculose is en dat de ziekte nog steeds bestaat. En wat veel mensen ook niet weten, is dat het goed behandelbaar is. Dankzij snelle opsporing en de beschikbaarheid van de juiste medicatie en goede medische zorg hebben we tuberculose in Nederland al jaren onder controle. KNCV Tuberculosefonds heeft wereldwijd een leidende rol in de strijd tegen de infectieziekte. Vandaar dat het fonds op Wereld Stop Tuberculose Dag bewustwording wil creëren door middel van deze campagne.

Doe de tering-quiz

Op Wereld Stop Tuberculose Dag worden er activiteiten georganiseerd waarmee mensen hun kennis over de ziekte kunnen vergroten. Je kunt bijvoorbeeld de tering-quiz spelen om erachter te komen waarom tuberculose zo lang tering werd genoemd. Ook worden Nederlanders aangezet om een compilatie via social media te delen waarin BN’ers ‘Tering!’ roepen en zo iedereen overtuigen geld te storten in het digitale scheldpotje. Bekijk hieronder het spotje waar een aantal bekende Nederlanders aan meewerken.

Kijk voor meer informatie op: iedereenkandeteringkrijgen.nl.

Lees ook

Superhandig trucje voor het wisselen van de vuilniszak
Dit zijn de leukste korte kapsels voor dit voorjaar!
Afvallen? Deze vijf dingen moet je vooral níét doen

Bekijk ook

Nu nog mooier! Vier lezeressen krijgen een nieuwe look van Leco van Zadelhoff.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant