Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Het ijs op voor taaislijmziekte

taaislijmziekte-skate4air1-gif.gif

Skate4AIR organiseerde deze maand een alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Hier kwamen 150 schaatsers op af, waaronder tweevoudig Olympisch kampioen Jochem Uytdehaage, met het hart op de goede plek. Zij schaatsten 200 km om geld op te halen voor onderzoek naar Cystic fibrosis (taaislijmziekte), wat nog steeds een levensbedreigende aandoening is. Voor 2013 hoopt Skate4AIR €400.000,- op te halen voor onderzoek.

Skate4AIR was drie jaar geleden nog een klein idee van twee betrokken vrienden. Inmiddels is het initiatief uitgegroeid tot een professioneel evenement. De afgelopen twee edities heeft Skate4AIR, dankzij 250 schaatsers en een aantal bedrijven, bijna een half miljoen euro opgehaald voor onderzoek. Er is nog veel te bereiken want elk jaar worden in Nederland ongeveer 40 baby’s geboren met taaislijmziekte. In 2006 was de helft van alle overleden patiënten onder de 18; tegenwoordig kun je er 40 jaar mee worden. Deze winst komt voort uit onderzoek waar de laatste jaren veel in is geïnvesteerd.

Wil jij dit goede doel ook steunen? Sponsor dan een schaatser of doe een donatie. Kijk voor meer informatie op www.skate4AIR.nl.

Ook interessant