Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Herkenbaar? Déze vier sterrenbeelden ervaren de meeste stress

stress.jpg

We weten het: stress is niet bepaald goed voor je gezondheid. Maar soms kun je er weinig aan doen. Sommige mensen zijn er nu eenmaal gevoeliger voor dan anderen. Wist je bijvoorbeeld dat mensen met deze vier sterrenbeelden vaker gestrest zijn dan de andere acht?

1. Vissen

De uitspraak ‘van een mug een olifant maken’ is je op het lijf geschreven. Jij hebt snel de neiging problemen groter te maken dan ze eigenlijk zijn. Daardoor kunnen de kleinste dingen er al voor zorgen dat je volledig in paniek raakt. Heeft je vlucht vertraging? Dan stort je waarschijnlijk in. Ben je al een tijdje grieperig? Dan ben je er vast van overtuigd dat er iets veel ergers met je gezondheid aan de hand is. Het is voor Vissen dan ook belangrijk met beide benen op de grond te blijven. Realiseer je dat de horrorscenario’s die jij je in je hoofd haalt waarschijnlijk nooit gaan uitkomen. Dan blijf je overal op voorbereid en goed georganiseerd, maar wordt je leven waarschijnlijk een stuk leuker en meer ontspannen.

2. Tweelingen

Tweelingen hebben vaak last van interne tegenstrijdige stemmetjes. Aan de ene kant ben je heel sociaal. Dat zorgt ervoor dat je altijd behulpzaam bent en graag met vrienden afspreekt. Aan de andere kant lig je net zo lief ’s avonds in je uppie op de bank. Die tegenstrijdige gedachten kunnen soms voor flinke dilemma’s zorgen, die weer gepaard gaan met de nodige stress. Probeer dit soort dilemma’s zo veel mogelijk te relativeren. En doe vooral ook een keer waar je zin in hebt.

3. Maagd

Als Maagden ergens goed in zijn, is het wel in dingen over-analyseren. Voordat jij een keuze maakt, denk jij eerst aan ontelbaar veel verschillende scenario’s. Dat kan heel goed zijn (want zo maak je weloverwogen keuzes). Maar soms kan het er ook voor zorgen dat je nét iets te moeilijk denkt over iets wat eigenlijk heel makkelijk is. Probeer daarom af en toe iets spontaner te zijn en ga meer op je gevoel af.

4. Steenbok

Steenbokken zijn vaak perfectionistisch en hebben daarnaast last van faalangst. Je bent geregeld bang dat bepaalde keuzes niet goed gaan uitpakken en dat je achteraf spijt zult krijgen. Deze manier van denken zorgt ervoor dat je betrouwbaar bent, heel goed werkt aflevert en weinig aan het toeval overlaat. Maar het kan je ervan weerhouden om echt plezier te maken en wat meer in het ‘nu’ te leven. Probeer dit daarom zo veel mogelijk los te laten en realiseer je dat het niet erg is om af en toe fouten te maken.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Cosmopolitan
Foto | iStock

Ook interessant