Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Verbrand je minder snel als je eerst onder de zonnebank gaat?

beauty-on-tanning-bed.jpg

Het klinkt zo logisch: als je voor je vakantie alvast een paar keer onder de zonnebank gaat, is je huid beter bestand tegen de zon. Maar is dat wel zo? 

Helaas is het antwoord nee.

UVA- en UVB-stralen

Dat heeft alles te maken met het verschil tussen UVA- en UVB-stralen. De zonnebank geeft vooral UVA-stralen af: dit zijn stralen die alleen inwerken op het pigment van de huid. Hierdoor krijg je een bruin kleurtje, maar veroudert je huid ook sneller. Dan wordt het eerder slap en krijg je sneller rimpels.

Verdikte opperhuid

De zon daarentegen geeft naast UVA-stralen ook UVB-stralen af, welke de opperhuid verdikken. Hierdoor ben je uiteindelijk beter beschermd tegen zonlicht en verbrand je minder snel. Een bruin laagje van de zonnebank helpt niet tegen verbranding. Kortom: de zon zelf, is nog altijd de gezondste bron van UVA-stralen. En ook als je een bruin kleurtje van de zonnebank hebt: vergeet niet goed te smeren met zonnebrandcrème.

Bron | Hln.be
Beeld | iStock

Zonnen op het strand? Vergeet dan niet een fijne handdoek mee te nemen, zoals deze Byrklund-hamamdoekset. Bestel met korting in de Margriet Shop.

Ook interessant