Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Hardlopen als het koud is? Ga eerst even uit je dak op Beyoncé!

hardloopschoenen.jpg

Heb je zin in een rondje hardlopen? Maar laat je je tegenhouden door de koude temperaturen van de afgelopen weken? Niet nodig, als je dit simpele, maar o zo leuke trucje toepast.

Doe een dansje voor het hardlopen
Je wilt wel, maar het is zo koud buiten: hardlopen is in deze tijd van het jaar niet altijd even aanlokkelijk. Wie toch een rondje wil rennen als de dagen nog wat koud zijn, doet er goed aan eerst even lekker te dansen. Echt? Ja, echt!
Het enige wat je nodig hebt, is een lekker nummer. Bijvoorbeeld een hit van Beyoncé of een ander liedje met een fijne beat. Zet het nummer hard aan, op je koptelefoon of installatie, en dans (of hups, spring of jog, als je maar lekker beweegt) door je huiskamer.

Voorkom blessures bij het hardlopen
Nummer afgelopen? Tijd om naar buiten te gaan. Op deze manier warm je binnen al op en speelt de kou je daarna veel minder parten. Je hartslag gaat omhoog, waardoor je lichaamstemperatuur beter wordt geregeld, net als de bloedtoevoer naar je spieren.

Na deze warming-up kun je sneller van start gaan met je hardloopsessie en hoeft je lichaam minder hard te werken om op te kunnen tegen de lage temperaturen om je heen. Bovendien vermindert zo’n swingende voorbereiding de kans op blessures.

En nu hup, naar buiten!

Meer tips voor wie wil hardlopen

Deze video wil je niet missen

Beauty by Carmen. In deze video laat Carmen Zomers zien hoe je glitternagellak zo aanbrengt dat je ‘m straks ook weer gemakkelijk verwijdert:

Bron PureWow

Artikelen van margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant