Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Haken suf? Het is toevallig wel héél goed voor je gezondheid

haken-suf-het-is-toevallig-wel-heel-goed-voor-je-gezondheid.jpg

Lig jij de laatste tijd steeds vaker tot in de nachtelijke uurtjes schaapjes te tellen? Dan is het slim om een haaknaald en garen erbij te pakken.

Onderzoek toont namelijk aan dat haken hartstikke goed is voor je nachtrust. En alsof dat nog niet genoeg is, blijkt het ook nog eens tal van andere gezondheidsvoordelen te hebben.

Rustgevend haken

Voor het onderzoek vroegen wetenschappers meer dan 8000 ‘hakers’ naar hun hobby. Ze ontdekten dat maar liefst negentig procent van de ondervraagden het gevoel had er rustiger van te worden. Ook gaf 82 procent aan zich gelukkiger te voelen en vond zeventig procent dat het hun geheugen en concentratie hielp te verbeteren.

“De resultaten van ons onderzoek tonen aan dat haken veel positieve voordelen biedt voor mensen op het gebied van welzijn”, zo vertelt een van de hoofdonderzoekers, dokter Pippa Burns. “Mensen zouden het dan ook kunnen gebruiken als een vorm van zelfzorg.” Of dat nu voor mensen met stressklachten, een angststoornis, adhd en/of een posttraumatische stressstoornis is.

Beter slapen door haken

Ook je nachtrust blijkt dus erg veel baat te hebben bij haken. Volgens de American Counseling Association kunnen de eenvoudige, repetitieve bewegingen die de techniek zo typeren ervoor zorgen dat je lichaam en geest ontspannen, zodat je makkelijker inslaapt. Genoeg redenen dus om het ook eens te gaan proberen, als je dat niet al deed.

Beginnen met haken? Bobbi Eden leert het je:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | Getty Images

Ook interessant