Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

De griep te pakken? Met deze 7 tips ben er je in no-time van af

istock-532851443.jpg

Met de dalende temperaturen en het echte herfstweer in zicht, begint iedereen weer te hoesten en te snotteren. Heb jij de griep te pakken? Dan kunnen deze zeven tips nog wel eens goed van pas komen!

Deze tips helpen om je immuunsysteem te versterken, maar ook om de infectie te bestrijden.

1. Zweet het uit

Voel je een verkoudheid of griep aankomen? Probeer dan alles uit te zweten door dikke kleding aan te trekken en jezelf in een warme deken te wikkelen. Gekruid eten en warme dranken kunnen je hier ook bij helpen. Wanneer je een hoge lichaamstemperatuur hebt, kunnen virussen en bacteriën minder goed functioneren en kan je immuunsysteem de infectie beter bestrijden.

2. Knoflook en uien

Door veel knoflook of uien te eten, worden de witte bloedcellen in je lichaam vermenigvuldigd. Het stimuleert je afweersysteem en helpt bij het aanmaken van antilichamen, waarmee het virus kan worden bestreden.

3. Gember

Heb je hoofdpijn of spierpijn door de griep? Voeg dan wat gember toe aan je thee of aan je eten. Gember werkt namelijk ontstekingsremmend. Het verhelpt verstoppingen, kan de rillingen van koorts verlichten en het remt de productie van cytokinen, die de pijn en zwelling kunnen veroorzaken. Klinkt als een wondermiddel!

4. Probeer acupunctuur

Om je immuunsysteem te versterken, zodat de infectie kan worden bestreden, biedt acupunctuur een goede uitkomst. Door de kleine naaldjes denkt je lichaam dat het ‘gewond’ is geraakt, waardoor de productie van witte bloedcellen wordt verhoogd.

Artikelen ontvangen in je mailbox?
Ga naar margriet.nl/nieuwsbrief.

5. Vitamine pillen

Uit onderzoek is gebleken dat vitamine C een effectieve immuunversterker is en dat het de verkoudheids- of griepverschijnselen vermindert. Door het te combineren met zink wordt de productie van witte bloedcellen verhoogd, waardoor je lichaam tegen de infectie kan vechten. Daarnaast kan het de duur van de verkoudheid verkorten.

6. Voldoende rust

Om echt van de verkoudheid of griep af te komen is het van belang dat je lichaam voldoende rust krijgt, zodat het virus tegengegaan kan worden. Let hierbij op je voeding, zorg voor voldoende slaap en vermijd stress.

7. Luchtbevochtiger 

Als je erg verkouden bent, doet het wonderen om een luchtbevochtiger naast je bed te zetten. Het extra vocht dat aan de lucht wordt toegevoegd, zorgt ervoor dat de verstopping verminderd wordt en dat je keel én neus kalmeert. Zo kun je weer goed ademen als je slaapt.

Bron: Marie Claire
Beeld: iStock

Ook interessant