Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

12x waarom je vaker grapefruit zou moeten eten of drinken

grapefruit.jpg

Een grapefruit is zo’n typische vrucht waarbij je even moet ‘doorbijten’. Achter de wat bittere en zure smaak, gaan namelijk tal van gezondheidsvoordelen schuil.

Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

1. Een echte dorstlesser

Grapefruits bestaan voornamelijk uit vitaminen en water. Versgeperst grapefruitsap is dan ook dé ideale dorstlesser voor na het sporten. Het smaakt niet alleen lekker fris, je brengt er ook meteen je vochtgehalte weer mee op peil.

2. Vitamine C-bommetje

Grapefruits bevatten lekker veel vitamine C, iets wat je in de winter goed kunt gebruiken. Vitamine C beschermt je gezonde lichaamscellen en immuunsysteem en is daarom harstikke goed voor je weerstand.

3. Bevat veel vitamine A

Vooral rode grapefruits bevatten veel vitamine A. Deze vitamine houdt je ogen, huid, slijmvliezen én botten gezond.

4. Veel antioxidanten

Grapefruits leveren ook nog eens belangrijke antioxidanten, die verschillende voordelen hebben voor je gezondheid. Zo beschermen ze de cellen tegen schade door vrije radicalen die schadelijke reacties in je lichaam veroorzaken, waardoor ze kunnen helpen om ziekten te voorkomen.

5. Makkelijk verteerbaar

Omdat grapefruits veel water en vezels bevatten, worden de voedingsstoffen van de vrucht makkelijk door je lichaam getransporteerd. Lekker voor je stoelgang, dus.

6. Bescherming van je nieren

Wist je dat de bittere smaak van grapefruits afkomstig is van de stof naringenin? Onderzoek toont aan dat deze stof je kan beschermen tegen nierschade.

Lees ook: grieperig én rugpijn? Het kan een waarschuwing van je nieren zijn

7. Goed voor je spierwerking

Grapefruits bevatten kalium, een mineraal dat goed is voor de spieren en het zenuwstelsel.

8. Zorgen voor goed humeur

Mocht je grapefruits nu écht niet lekker vinden, dan kan het al genoeg zijn om er af en toe aan te ruiken. Wetenschappers van de universiteit van Chicago ontdekten namelijk dat het ruiken aan deze vrucht een gunstig effect heeft op je emoties. Zo kan het helpen om nervositeit en lusteloos te bestrijden.

9. Verlaagt het cholesterolgehalte

Grapefruits bevatten ook nog eens pectine: een natuurlijk stofje dat het cholesterolgehalte verlaagt.

10. Goed voor de lijn

Een grapefruit is één van de fruitsoorten met de minste calorieën, en dus ook nog eens goed voor de lijn.

11. Fijn voor je voeten

Verwen je voeten af en toe eens met een beetje grapefruitsap. Het sap doodt de bacteriën op je voeten én maakt de huid weer heerlijk lekker zacht.

12. Strakkere huid

Grapefruits staan ook nog eens bekend om hun anti-aging eigenschappen. De antioxidanten in de vrucht bestrijden afvalstoffen en gaan lijntjes, rimpels en vlekjes in de huid tegen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Sante
Beeld | iStock

Ook interessant