Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Goji bessen: voor een jonger uiterlijk!

gojibessen.png

Goji bessen behoren met stip onder de noemer ‘supervruchten’. Ze zitten vol vitamines, mineralen, aminozuren en andere belangrijke voedingsstoffen. Ook zitten er veel antioxidanten in, waarvan velen beweren dat je er langer jonger van blijft. Dit geloven wij natuurlijk maar al te graag!

Goji bessen worden veel gebruikt in de Chinese geneeskunde. Ze zouden een gunstig effect hebben op huidveroudering en libido. In China worden deze kleine rode besjes ook wel ‘happy berries’ genoemd omdat dagelijks een handje van deze bessen een positieve invloed zou hebben op het humeur.

3 x snel en simpel met goji bessen

1. Maak je eigen goji bessensap door een handjevol te laten wellen in wat water of vruchtensap.

2. Laat goji bessen met wat rozijnen even in water wellen en voeg ze dan, samen met een handje noten, toe aan een salade.

3. Laat ongeveer 15 gram gedroogde goji bessen een paar minuten koken en laat daarna nog even trekken. Zo heb je een heel gezond kopje thee.

Muffins met goji bessen (12 muffins)

Ingrediënten
– 250 gram bloem
– 50 gram boter of margarine
– 2,5 tl bakpoeder
– Snufje zout
– 2 eieren
– 1,5 dl melk
– 240 ml honing
– 100 gram goji bessen
– 120 gram gedroogde bosbessen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem boven een kom en voeg het bakpoeder en wat zout toe.

Klop de eieren en meng met de bessen, melk, boter en honing. Houd een paar bessen achter als decoratie op de muffins.Laat het een paar minuten staan zodat de bessen even kunnen weken in het vocht.

Maak een holletje in de bloem en giet daar het vochtige mengsel in. Roer of spatel alles voorzichtig door elkaar met een houten lepel.

Vul een muffinvorm (of cakevormpjes) voor 2/3 met beslag. Bak goudbruin in 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.

De muffins zijn goed gerezen als je er in het midden met een satéstokje in prikt en deze er droog uitkomt.

Tip: lekker met roomkaas en nog een beetje honing eroverheen.

Bron: Grazia

Ook interessant