Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Is het ongezond om uit een glas water te drinken dat de hele nacht naast je bed heeft gestaan?

hoe-ongezond-is-het-glas-water-dat-al-dagen-naast-je-bed-staat-margriet.jpg

Bij een groot deel van de mensen staat er standaard een flesje of een glas water op het nachtkasje. Soms ben je even vergeten hoe lang dit glas al op je nachtkasje staat. Kun je het water dan nog gewoon drinken?

De meningen zijn hierover verdeeld en toch is er maar één waarheid. NU.nl zocht het uit.

Glas water naast je bed

Er zijn verschillende verhalen te vinden over het onderwerp. De reacties zijn heel wisselend: de een zegt dat het niet goed voor je gezondheid is omdat er bacteriën kunnen ontstaan in het water, en de ander zegt weer dat er niets aan de hand is. Wat moet je nou geloven?

Lees ook
Zelfs na één nacht slaaptekort voel je je minder gelukkig

Ongevaarlijk

Peer Timmers is microbioloog en zegt tegen NU.nl dat wanneer water al een poosje op je nachtkastje de staat van smaak kan veranderen door langere blootstelling aan de lucht. Maar gelukkig is dit niet gevaarlijk of giftig. Er ontstaat koolzuur, maar dit is niet slecht voor je. Koolzuur in frisdrank is namelijk precies hetzelfde. Waarschijnlijk zijn er mensen die deze hele kleine verandering van smaak linken aan of het water wel of niet goed is.

Bacteriën

Maar bacteriën dan? Het kraanwater in Nederland is zó schoon, dat het onwaarschijnlijk is dat mogelijke bacteriën in het water ziektes bij mensen verwekken. Er komen wel bacteriën in het glas doordat je er zelf uit drinkt, maar NU.nl zegt dat het heel ongebruikelijk is dat je ziek wordt door het nuttigen van je eigen bacteriën. Het zijn namelijk geen ziekteverwekkende bacteriën.

Het verlossende antwoord is dus dat we dat glas water ’s morgens op je nachtkastje gewoon kunnen leegdrinken. En gelukkig maar. Want het brengt een hoop voordelen met zich mee om direct na het opstaan een glas water te drinken.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel

Bron | NU.nl
Beeld | iStock

Ook interessant