Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Wil je gezonder eten? Kijk dan naar de aanbiedingen

wil-je-gezond-eten-kijk-dan-naar-de-aanbiedingen.jpg

Gezond eten is lastig, vooral omdat fruit en groente aan de prijzige kant kunnen zijn. Kortingen blijken daarvoor de oplossing. Mensen eten namelijk een stuk gezonder wanneer ze korting krijgen.

Pak de aanbiedingen er dus maar bij.

Gezonder eten

De ontdekking werd gedaan door Belgische supermarktketen Delhaize, die een studie deed naar de eetgewoontes van klanten en medewerkers. Als experiment kregen zo’n 11.000 mensen een exclusieve korting van 20 procent bij de aankoop van gezonde voeding.

Nutriscore

Hoe gezond een voedingsmiddel is, werd bepaald door de nutriscore. Deze score wordt berekend aan de hand van het aantal positieve eigenschappen (zoals vezels, vitaminen, eiwitten) en het aantal negatieve eigenschappen (zoals suikers, verzadigd vet en natrium). Uiteindelijk krijgen de producten een letter van A tot en met E, waarbij A het gezondst is.

Gezonde producten

De proefpersonen die korting kregen, stopten 35 procent meer gezonde producten in hun winkelmandje. Producten met een score van C of lager lieten ze meteen ook vaker liggen. Met korting wordt er dus niet alleen meer gezonde voeding gekocht, maar ongezonde dingen zijn ook meteen minder aantrekkelijk.

Duwtje in de rug

Kortom: voor veel mensen is er geen onwil om gezond te eten, maar zijn het echt de prijzen die hen tegenhouden. Je kunt jezelf dus een extra duwtje in de rug geven door koopjes te shoppen en te kijken welke gezonde producten in de aanbieding zijn.

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Dol op weetjes over gezond leven? In de nieuwste Margriet special Lekker Eten vind je praktische tips over gezond eten en leven, mét 54 lekkere nazomer recepten. Bestel ‘m hier.

Ook interessant