Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Gewrichtspijn? Zo pak je het aan!

gewrichtspijn.png

– in samenwerking met Voltaren –

Hindert gewrichtspijn je tijdens het fietsen, sporten of als je speelt met je kinderen? Dit kan komen door een natuurlijke slijtage in de gewrichten. Hierdoor kan je pijn ervaren bij dagelijkse activiteiten. Wat zijn de tips om het aan te pakken? 

Gewrichtspijn kan ontstaan door overbelasting, ontsteking of slijtage van de gewrichten. Eén van de meest voorkomende gewrichtsaandoeningen is artrose. Artrose treedt op wanneer het kraakbeen van een gewricht begint te verslijten. Symptomen van artrose zijn onder andere pijn, ongemak, zwelling, warmte en stijfheid van de gewrichten.

Gewrichtspijn kan actief worden aangepakt zodat het je leven niet verstoort. De basis van de behandeling dient te bestaan uit een aangepaste levensstijl om de pijn onder controle te houden.

Tips die je kunt gebruiken in je dagelijkse leven om gewrichtspijn aan te pakken!

1. Eet gezond! Een gezonde en evenwichtige voeding is belangrijk voor sterke botten en gewrichten.
2. Gewichtsverlies. Door gewicht kwijt te raken zal de belasting op de gewrichten in je knieën een stuk minder zijn.
3. Ochtendgymnastiek. Dit klinkt ouderwets, maar een paar simpele oefeningen helpen je spieren en gewrichten klaar te maken voor de dag.

Wat te doen bij gewrichtspijn?

Gewrichtspijn is erg vervelend en kan dagelijkse activiteiten moeilijker maken. Wil je de gewrichtspijn verlichten dan kan Voltaren® een uitkomst bieden met Voltaren Emulgel. Voltaren Emulgel is voor de behandeling van milde tot matige gewrichtspijn van knie of vingers en is zonder recept te koop bij de drogisterij en de apotheek. Voltaren Emulgel wordt goed en snel opgenomen door de huid waardoor het de pijn bestrijdt precies daar waar dat nodig is. Voltaren Emulgel verlicht niet alleen de pijn, maar remt ook de ontsteking. Kijk voor meer informatie op: www.voltaren.nl.

Voltaren. Bewegen blijft een plezier!

Voltaren Emulgel (diclofenac diethylammonium) is een geneesmiddel bij gewrichtspijn van knie of vinger. Niet gebruiken als u ooit een allergische reactie heeft gehad voor diclofenac of andere medicijnen om pijn, koorts of ontstekingen te behandelen of tijdens het derde trimester van de zwangerschap. Lees voor gebruik de bijsluiter. Novartis Consumer Health BV – A GSK Consumer Healthcare company. P3NL151103. KOAG 112-0615-0945.

Ook interessant