null Beeld

Getest: afslanken door je vet te laten bevriezen

Snel en moeiteloos afslanken, het klinkt als de droom van iedere vrouw. Minus Four biedt deze mogelijkheid met, naar eigen zeggen, 'het meest succesvolle apparaat ooit' dat zij als enige in Nederland gebruiken. Het apparaat koelt vetcellen tot 4 graden Celcius, waardoor ze kapotgaan en je lichaam ze afbreekt. Hoe dat precies werkt en of deze manier van vet bevriezen succes heeft? Online marketeer Marisse probeerde het uit.

Bij aankomst in de Minus Four-salon in Rotterdam word ik vriendelijk ontvangen. In de behandelkamer staat een behandelstoel en uiteraard hét apparaat. Allereerst wordt er een nulmeting gedaan waarbij mijn gewicht en vetpercentage worden gemeten. Vervolgens mag ik plaatsnemen en wordt de door mij gekozen zone, mijn buik, ingesmeerd met een beschermende gel. Dan worden er twee pads geplaatst. Dit zijn de pads die koud worden en mijn vetcellen zullen 'bevriezen'.

De behandeling

De methode, cryolipolyse, werkt door middel van deze pads die vetcellen in een bepaalde lichaamszone stapsgewijs bevriezen – althans, afkoelen tot 4 graden Celcius. Volgens Minus Four worden die vetcellen door de verkoeling kapotgemaakt, waardoor ze afsterven. Via de nieren en de lever worden de afvalstoffen die hierbij vrijkomen afgevoerd.

Zodra de pads op mijn buik zijn bevestigd, zuigen ze zich vacuüm. Dit is wat koud, maar niet vervelend. Startend bij 10 graden Celcius daalt de temperatuur van de pads elke twee minuten met telkens 2 graden. Je merkt dat de temperatuur daalt, voornamelijk in het begin, maar op een gegeven moment voel je dat niet meer. Als de pads na tien minuten worden verwijderd en ik het stuk buik waarop ze zaten met m'n hand aanraak, voel ik pas echt hoe koud dat is geworden. Een gekke gewaarwording! Vervolgens worden de pads nog op een andere plek op mijn buik geplaatst. Na 20 minuten behandeling sta ik weer buiten. De roodheid zakt vrijwel direct weg en het advies luidt dat ik genoeg water moet drinken op de eerste dagen na de behandeling. Dit is noodzakelijk om de afvalstoffen goed te kunnen afvoeren.

Mijn conclusie

De behandeling was niet pijnlijk en werd professioneel uitgevoerd. De resultaten? Na één behandeling heb ik niet veel verschil gemerkt of gemeten. Minus Four geeft dan ook aan dat het effect het best zichtbaar is na drie tot vier sessies. Een kennismakingsbehandeling kost € 69, inclusief het opstellen van een behandeltraject op maat. De kosten van vervolgbehandelingen zijn afhankelijk van het aantal zones dat je onder handen laat nemen en hoeveel sessies je in totaal boekt. Ik heb de behandeling absoluut als positief ervaren, maar ga eerst maar eens aan de salades.

Bron: Minus Four

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden