Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

10 geheimen van gelukkige stellen

geheimen-gelukkige-stellen.png

Ben je niet gelukkig in je relatie? Volgens de Amerikaanse psychiater Mark Goulston is het een kwestie van nieuwe gewoontes aanleren. Door dagelijkse herhaling wordt nieuw gedrag na 21 dagen al een gewoonte. Selecteer daarom een van onderstaande gewoontes en word weer een gelukkig stel. Het proberen waard!

1. Ga tegelijk naar bed

Herinner je je nog het begin van je relatie, toen je niet kon wachten om samen naar bed te gaan om de liefde te bedrijven? Gelukkig stellen gaan samen naar bed, zelfs wanneer een van de twee de volgende dag langer kan slapen en dus best nog even op zou kunnen blijven.

2. Ontwikkel gezamenlijke interesses

Wanneer de passie is verdwenen, neem je het misschien voor lief dat je nog maar weinig gezamenlijke belangen hebt. Toch mag je waarde van de activiteiten die je samen doet niet onderschatten. Geniet ervan! Heb je geen gezamenlijke passies? Gelukkige stellen ontwikkelen ze. Maar blijf ook je eigen belangen cultiveren. Dat maakt je ook interessanter voor je partner; hij ziet dat je niet te afhankelijk bent.

3. Loop hand in hand

Loop niet achter elkaar aan. Gelukkige stellen lopen hand in hand of naast elkaar. Zij weten dat het belangrijker is om samen met hun partner te zijn dan naar de bezienswaardigheden te kijken die ze onderweg tegenkomen.

4. Vertrouw en vergeef

Als er een meningsverschil die niet opgelost kan worden, zijn gelukkige stellen in plaats van wantrouwend juist vergevingsgezind en hebben ze vertrouwen in elkaar.

5. Focus op de goede eigenschappen

Focus meer op wat je partner goed doet in plaats van op wat hij of zij fout doet. Als je zoekt naar  fouten, kun je altijd wel iets vinden. Zoek je naar positieve punten, dan kun je óók altijd wel iets vinden. Het hangt er maar net van af wat je graag wilt zien. Gelukkige stellen accentueren de positieve eigenschappen van elkaar.

6. Omhels elkaar na het werk

Onze huid heeft een geheugen voor ‘goed contact’ (geliefde), ‘slecht contact’ (misbruik) en ‘geen contact’ (verwaarlozing). Koppels die elkaar gedag zeggen met een omhelzing houden hun huid in de ‘goede contact modus’ .

7. Zeg elke dag “Ik hou van je” en “Fijne dag”

Zeg elke dag “Ik hou van je” en “Fijne dag” tegen je partner. Dit is een geweldige manier om geduld en verdraagzaamheid te creëren bij elke partner die dagelijks in de file moet staan of tegen andere ergernissen moet strijden.

8. Zeg elke avond “Slaap lekker”

Wens elkaar elke avond een goede nacht, ongeacht hoe boos je op elkaar bent. Het geeft aan dat wat jij en je partner hebben groter is dan een meningsverschil of ruzie.

9. Doe een ‘check’ aan het einde van de dag

Bel je partner aan het einde van de werkdag  op om te vragen hoe zijn of haar werkdag is. Dit is een geweldige manier om verwachtingen aan te passen, waardoor je beter in staat bent te reageren als je elkaar weer ziet. Als je partner bijvoorbeeld een vreselijke dag heeft gehad, is het onredelijk om te verwachten dat hij of zij enthousiast is over iets leuks dat jij die dag hebt meegemaakt.

10. Wees trots om samen gezien te worden

Gelukkige stellen zijn verheugd om samen gezien te worden en zijn vaak in contact met elkaar. Bijvoorbeeld door hand in hand te lopen, een hand op de schouder, knie of achterkant van de nek. Niet om met elkaar te pronken, maar meer om te laten zien dat ze bij elkaar horen.

Bron: Pulptastic

Ook interessant