Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit is het ‘geheim’ om een burn-out te vermijden

burn-out-voorkomen-vermijden-margriet.jpg

Ben jij een perfectionist pur sang, ook in je werk? Je zou denken dat bazen hun handen mogen dichtknijpen met zulke gedreven werknemers.

Maar uit onderzoek blijkt dat perfectionistische werknemers meer risico lopen op een burn-out dan hun, nou ja, minder punctuele collega’s.

Perfectionisme-coach

“Ik zie in sommige firma’s gezondheidscoaches opduiken, maar ik denk dat ‘perfectionismecoaches’ soms zinvoller zouden zijn”, vertelt neuropsycholoog Michael Portzky, die het onderzoek uitvoerde onder 200 mensen, aan Het Laatste Nieuws over de resultaten. “Veel burn-outs zouden op die manier vermeden kunnen worden.”

Tijdbommetjes

Hij vindt het een slechte zaak dat de ‘perfecte’ werknemer, die nagenoeg geen steken laat vallen en tot het gaatje gaat, op een voetstuk wordt gezet. “Ze gaan specifiek op zoek naar die profielen, zonder te beseffen dat het eigenlijk tijdbommetjes zijn.” Doe jezelf en je baas dus een plezier, en laat dat perfectionisme een beetje los. Lukt je dat niet zelf? Een rondgang online leert ons dat er genoeg psychologen zijn die je ermee kunnen helpen.

Zorg dat je fris aan een werkdag begint. Dankzij dit Wake Up Light word je makkelijker en energieker wakker. Nu met 45 procent korting in de Margriet Shop

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant