Margriet logo
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Geen sportfanaat? Déze 4 oefeningen doe je gewoon vanuit je bed

Zou je eigenlijk wel wat meer willen sporten, maar kun je jezelf er niet toe zetten om naar de sportschool te gaan? Goed nieuws: deze 4 oefeningen kun je gewoon vanuit je bed doen.

Wat wil je nog meer?

1.   Buikspieren

In principe maakt de volgorde van de oefeningen niet zoveel uit, maar voor het gemak beginnen we even met de buikspieren. Je kunt hiervoor lekker op je rug blijven liggen. Buig je knieën en zet je voeten plat op het matras neer. Hef vervolgens je schouders van het bed en maak met je armen een soort klimbeweging naar het plafond. Voor de beeldvorming: doe alsof je iets van het plafond probeert te pakken. Span bij deze oefeningen goed je buikspieren aan en adem rustig in door je neus en uit door je mond. Houd dit twintig seconden vast. Het is belangrijk om na elke oefening even uit te rusten.

2.    Planken

Draai je nu rustig om en neem de plankpositie aan. Hiervoor zet je je onderarmen op je bed neer en strek je je benen volledig, waarbij je tenen op het matras rusten. Je lichaam vormt nu als het goed is een rechte lijn. Span vervolgens je buik en billen goed aan en lift jezelf omhoog. Probeer dit een aantal seconden vast te houden. Ga hierna terug naar de beginpositie en herhaal deze oefening aan aantal keer.

3.    Billen, benen, heupen

Voor deze oefening mag je weer op je rug gaan liggen. Leg je armen langs je lichaam en plaats je handpalmen op het matras. Zet vervolgens je hakken zo dicht mogelijk tegen je billen aan en duw je heupen omhoog. Als het goed is vormt je lichaam hierdoor een rechte lijn tussen je knieën en schouders. Probeer nu je linkerbeen omhoog te tillen (zonder je evenwicht te verliezen) en knijp je billen stevig samen. Herhaal deze oefening met je rechterbeen en wissel dit een paar keer af.

4.    Zijwaarts planken

We zijn alweer aangekomen bij de laatste oefening. In principe neem je dezelfde positie aan als bij de andere plankoefening, maar in dit geval lig je op je zij. We beginnen met de linkerzijde door je linkeronderarm op het matras te plaatsen, waarbij je schouder van het bed af komt. Strek je benen en lift je heupen richting het plafond. Span je buik en billen goed aan en zorg ervoor dat je lichaam weer een rechte lijn vormt van je voeten tot je schouders. Probeer je rechterarm naar het plafond te strekken. Houd dit dertig seconden vast en keer dan terug naar de beginpositie. Wissel deze oefening af met de rechterzijde.

Wij gaan het morgenochtend gelijk even proberen!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | MonStyle

Beeld | iStock

Ellen SmitsGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden