null Beeld

Geen inspiratie voor het avondeten? Probeer deze sobanoedels met Aziatische wokgroente met sereh

Wat staat er vanavond op het menu? Inspiratie voor het eten lijkt soms ver te zoeken. Helemaal als je snel maar vooral iets gezond en lekkers op tafel wilt zetten. Als culinair redacteur wordt Margriets Anita Vlaar blij van nieuwe dingen proberen. Ze ging aan de slag met een nieuwe variant wokgroente van Albert Heijn. 

Margriet samen met Albert Heijn

Anita: ‘Als moeder van drie kinderen is het naast mijn fulltime baan bij Margriet altijd rennen en vliegen. Als ik thuiskom van mijn werk hebben de kinderen bij mijn moeder gegeten en heb ik geen zin om nog uren in de keuken te staan. Maar als culi redacteur houd ik wél van een beetje uitdaging in een recept. Dus ik ging voor sobanoedels met de nieuwe AH Meesterlijk wokken paksoi, paprika sugarsnaps & sereh van Albert Heijn.’

De wokgroente van Albert Heijn zijn er in zes verschillende soorten. De groente zijn gewassen, voorgesneden en met liefde verpakt en laten je kennis maken met een nieuwe woktechniek én nieuwe ingrediënten. Anita ging aan de slag met de Aziatische variant AH Meesterlijk wokken paksoi, paprika sugarsnaps & sereh. Dit is haar recept:

Benodigdheden voor 2 personen

  • Wokpan of koekenpan
  • AH Meesterlijk wokken paksoi, paprika sugarsnaps & sereh
  • 1 teen knoflook
  • Koriander
  • 3 el (zonnebloem)olie
  • 4 el water
  • 140 gram sobanoedels
  • 4 el sojasaus
null Beeld

Bereidingswijze

  1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  2. Snij de knoflook in plakjes. Snij de sereh zeer fijn en snijd de koriander grof.
  3. Verhit 3 eetlepels (zonnebloem)olie in een wok of koekenpan op hoge temperatuur.
  4. Voeg sugarsnaps, aspergebroccoli, wortel, paprika, sereh, knoflook en lente-ui toe en wok 3 minuten. Voeg de paksoi toe en wok 1 minuut mee.
  5. Voeg 4 eetlepels water toe en wok tot het is verdampt. Voeg de koriander toe en meng met de groente.
  6. Voeg de sojasaus naar smaak toe en wok 1 minuut mee om de smaken goed door te laten trekken.
null Beeld

Zin om aan de slag te gaan met AH Meesterlijk wokken paksoi, paprika sugarsnaps & sereh? Klik hier voor meer inspiratie.

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden