Fysiotherapeuten waarschuwen voor een tech-nek en Netflix-onderkin Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Fysiotherapeuten waarschuwen voor een tech-nek en Netflix-onderkin

Fysiotherapeuten waarschuwen voor een nieuw fenomeen: de tech-nek en Netflix-onderkin. Al is het niet echt een nieuw fenomeen te noemen -want sinds de komst van de smartphone maakt vrijwel iedereen zich er schuldig aan. Kun jij jezelf er ook op betrappen?

Ironisch genoeg komt de waarschuwing af van fysiotherapeuten op sociaal medium TikTok.

Een tech-nek en Netflix-onderkin: hier waarschuwen fysiotherapeuten voor

De muisarm, selfiedoden en een computerrug: de lijst met gezondheidsproblemen die mensen pre-digitale tijdperk zich niet konden voorstellen blijft maar groeien. Nu kunnen we daar ook de tech-nek en Netflix-onderkin bij optellen. Wat de fysiotherapeuten ermee bedoelen? De hoogstwaarschijnlijk welbekende houding die mensen zich aanmeten wanneer ze op hun telefoon kijken -of dat nou is om een simpele mail te beantwoorden of urenlang series te kijken. Kin op de borst, gezicht naar beneden en loeren maar. Of toch niet, want dat is precies waar het volgens de TikTok-fysio’s misgaat: door deze houding neemt de druk op je nek met wel 15 kilo toe, zocht Health Matters-magazine uit. Het niet te vermijden resultaat is een hangende onderkin en bochelvorming in de nek.

Lees ook
Rugklachten? Zó pak je die het beste aan

Dit kun je ertegen doen

Klaar voor een inkoppertje? Minder op je telefoon kijken. Maar soms heb je het bingen van die ene serie gewoon even nodig om tot rust te komen, of vraagt je werk simpelweg van je uren naar dat schermpje te staren. Dan zit er maar één ding op: houd die telefoon, laptop of tablet recht voor je gezicht. Een goede leidraad? Op de achtergrond moet je schermpje ongeveer gelijk aan de horizon staan. En vergeet niet die rug te rechten en je schouders los te gooien -óók zonder telefoon in je hand belangrijk om wat vaker aan te denken.

Beeld | Getty Images
Bron | &C

Leonie CollombonGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden