Gezondheid

Foodblogger Brenda: ’Bij mij thuis vonden ze het zo lekker, dat ze het vlees niet hebben gemist.’

shepard-pie-header.png

Foodblog Brenda Kookt staat voor lekkere recepten, voor ieder wat wils. Vroeger was Foodblogster Brenda geen alleseter, maar tegenwoordig probeert ze graag wat nieuws. Brenda wil vaker plantaardig eten en deelt haar favoriete plantaardige recept.”

Margriet samen met Becel

Brenda: “Shepherd’s Pie is een van oorsprong Engels gerecht, ook wel bekend als cottage pie. Een ovenschotel van gehakt, die wordt afgedekt met aardappelpuree.Ik heb hier een plantaardige variant op bedacht. Dít recept is niet alleen vegetarisch, maar ook vegan. Zonder dierlijke producten dus. 100% plantaardig, want ik bak alles in Becel Original, een plantaardige margarine die gemaakt is met een mix van plantaardige oliën. Deze oliën bevatten van nature de onverzadigde vetten Omega 3 en 6, die bijdragen aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte en dat is ook nog eens goed voor het hart. Bij mij thuis vonden ze het zo lekker, dat ze het vlees echt niet hebben gemist.”

Vegan Shepherd’s Pie: een plantaardige ovenschotel met lekker veel groenten

Voor 4 personen

  • 600 g aardappelen
  • 600 g zoete aardappelen
  • 75 ml Becel vloeibare margarine
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 300 g champignons
  • 2 el balsamicoazijn
  • 150 g erwten paneermeel of vers broodkruim

Bereiding

Bereidingstijd: 30 min. + 30 min. kook-/baktijd

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen 8 min., doe hierna de zoete aardappelen erbij en kook dit samen nog 5 min. tot alle blokjes gaar zijn. Snipper de ui en pers de knoflook bak dit in 2 el Becel vloeibare margarine. Schil de wortelen en snijd deze in kleine blokjes. Doe deze bij de ui en bak 10 min mee. Snijd ondertussen de champignons in blokjes en doe dit samen met de blaadjes van de tijm en rozemarijn bij het uienmengsel. Laat dit nog 5 min. meebakken. Doe de balsamicoazijn erbij en laat dit mengsel 5 min. pruttelen. Roer tot slot de erwten door het mengsel. Stamp de aardappelblokjes fijn, voeg hier 1 el Becel vloeibare margarine, 100 ml amandelmelk en zout en peper aan toe. Roer door voor een mooie puree. Verdeel het groentemengsel over een ovenschaal. Dek af met de aardappelpuree die je met een lepel over de schotel verdeelt. Verdeel tot slot nog een beetje van de vloeibare Becel margarine over de schotel en maak af met de paneermeel of vers broodkruim. Verwarm de pie 30 min. in de oven tot een mooi goudbruin korstje ontstaat.

Ga naar brendakookt.nl voor meer recept inspiratie.

Ook interessant