null Beeld

Flirten op je 50ste? Gewoon doen!

Knipperen met je ogen, giechelen en je haar naar achteren gooien. Flirten op je vijftigste gaat misschien minder goed dan als je twintig bent. Met deze tips lukt het je ook als 50-plusser een expert in flirten te worden.

Misschien merk je dat het flirten toch anders gaat wanneer je wat ouder bent. Misschien lach je naar die ene leuke man en schrikt hij zich een hoedje, terwijl hij misschien terug had gelachen als je wat jonger was geweest. Maar betekent het dat je het flirten moet laten als je geen jonge blom meer bent? Het antwoord is een ‘volmondig’ nee, meldt de Britse psycholoog Helen Driscoll aan de DailyMail. "Er zijn veel argumenten om juist wel te flirten als je vijftig jaar of ouder bent."

Volgens Driscoll flirten alleenstaanden om te controleren of ze goed in de markt liggen bij de andere sekse. Degenen die in een relatie zitten, doen het juist om aan de partner te laten zien dat ze nog steeds aantrekkelijk zijn voor anderen. "Er is geen enkele reden om níet te flirten om je leven wat leuker te maken. Er zijn wel bepaalde regels waaraan je je zou moeten houden,” aldus Driscoll.

1. Jonge mannen

Er zijn tegenwoordig genoeg oudere beroemdheden die een jongere man aan de haak hebben geslagen. Denk aan Patricia Paay, Madonna, of actrice Susan Sarandon. Maar in het ‘echte leven’ kan het flirten met jonge mannen gelijkstaan aan het vragen om problemen.

Denk maar eens aan dit scenario: je staat in een bar en je vraagt die ene leuke barman: ‘Zeg, ken ik jou niet ergens van?’ Dan is het een behoorlijke afknapper als hij zegt dat hij je zeker kent. Driscoll: "Want jij bent de moeder van een oud-klasgenoot van hem.”

2. Leeftijd raden

Ook al ga je vaak naar de sportschool en ben je niet vies van een beetje botox hier en daar, je zult waarschijnlijk nooit zo veel jaar van je leeftijd af kunnen snoepen als dierbaren in je omgeving je willen laten geloven.

Zo vertelt Helen Driscoll over haar 55-jarige vriendin die aan een aantrekkelijke man vroeg hoe oud hij haar schatte. Zijn antwoord was ontluisterend: "Volgens mij ben je net zo oud als Sharon Stone.” Deze actrice is inmiddels 58 jaar…

3. Aanraken of opmerkingen maken

Houd het flirten subtiel als je wat ouder bent. Ook als het gaat om aanrakingen en opmerkingen maken. Vertelt hij je over zijn voortreffelijke forehand bij het tennissen? Dan kun je hem licht aanraken bij zijn arm, maar als je er een opmerking bijplaatst als ‘Zo, dat zijn nog eens spierballen!’ dan sla je de plank flink mis.

4. De viersecondenregel

Volgens het boek Flirten voor dummies van Elizabeth Clark is het maken van oogcontact de sleutel van het succesvol flirten. "Kijk hem vier seconden lang in zijn ogen en als hij blijft terugkijken dan vindt hij je ook leuk.” Wees vervolgens niet bang om naar hem te glimlachen. Simpel, maar effectief.

5. Gebruik je voordelen

Misschien ben je niet meer zo jong en slank als vroeger, en zijn die rimpels niet meer alleen als lachrimpels te omschrijven, maar je bent wél een stuk zelfverzekerder dan in je jonge jaren. Ook heb je niet meer zo de behoefte om je te bewijzen.

Je bent intelligent, creatief en misschien ben je heel succesvol en verdien je goed. Gebruik deze kwaliteiten, want het levert meer op dan meisjesachtig gegiechel.

Bron: DailyMail.co.uk

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden