Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Fit op skivakantie

winter.png

Om blessures  (en spierpijn!) te voorkomen is het slim om je fysiek voor te bereiden op de skivakantie. Voetjes van de vloer! Deze drie oefeningen helpen je een handje. Nu starten is straks fit op de ski!

Muurzit

Ga met je rug tegen de muur staan en zet je voeten op ongeveer 40 centimeter van de muur. Glijd rustig naar beneden totdat je bovenbenen parallel zijn aan de vloer. Houd deze houding dertig seconden vast en glijd daarna weer langs de muur omhoog. Herhaal deze oefening 10 keer.

Squats

Zet je voeten op schouderbreedte en houd je armen gestrekt voor je. Zak nu naar beneden met je billen naar achteren, alsof je gaat zitten, totdat je bovenbenen weer parallel zijn aan de vloer. Houd je borst vooruit en leun op je hielen, houd tien tot dertig seconden vast en kom rustig weer omhoog.

Superman

Ga op je buik liggen, houd je armen en benen gestrekt met de voeten bij elkaar. Til je armen en voeten tegelijk omhoog en strek je uit. Adem rustig drie tot vijf tellen door en leg je armen en benen weer op de grond. Herhaal 10 keer.

 

Bron: ANWB

 

 

Ook interessant