Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Fietsen doe je het best in Overijssel

bakfiets2.jpg

Uitgestrekte natuurgebieden, historische monumenten en heerlijke streekeigen producten; Overijssel is niet voor niets al twee keer uitgeroepen tot de beste fietsprovincie van Nederland. Ontdek de mooiste plekjes waar je heerlijk kunt fietsen.

Het mooiste van Overijssel ervaar je pas echt op de fiets. Kilometerslange fietsroutes voeren je langs historische landgoederen en kastelen, maar ook door de monumentale Hanzesteden waar je de oude tijden uit het handelsverbond kunt herbeleven. Fiets door naar het sprookjesachtige kunststadje Ootmarsum of het kastelenstadje Diepenheim, dat in de volksmond liefkozend ‘het stedeke’ wordt genoemd. Zoek je liever de rust op met je gezin? Neem dan een grote picknickmand mee en zet koers naar Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, het grootste aaneengesloten droge heidegebied van Europa. Of tel de vogels in Nationaal Park Weeribben Wieden, het grootste laagveenmoeras van Noordwest Europa. Er is genoeg te beleven!

Culinaire smaakroutes
Na een lange fietstocht kun je een heerlijk hapje eten in een van de vele Overijsselse eetgelegenheden. Wil je ook thuis nog het ‘Overijsselse gevoel’ beleven? Bezoek dan een van de vele boerderijwinkels. Maak kennis met de streekproducenten die vol passie en trots hun verhaal vertellen en neem de heerlijke dagverse streekproducten mee naar huis.

Nog meer fietsbeleving vind je op www.overdeijssel.info.

Ook interessant