Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Fiets je fit met deze 4 tips

lidl_crivit.png

In samenwerking met Lidl

Nederland staat bekend als een echt ‘fietsland’. We crossen het liefst met de stadsfiets, mountainbike of racefiets. Met name toertochten voor wielrenners stijgen in populariteit. Want dat fietsen gezond is hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Met deze tips wordt het alleen maar leuker om, als het even kan, iedere dag met een glimlach op de fiets te stappen.

Denk aan je fietshouding

Om een prettige fietstocht te kunnen maken is het belangrijk dat jouw tweewieler voor jou gemaakt is. Daarmee bedoelen we: een fiets die afgesteld is op jouw postuur. Ben je lang? Let dan op het formaat van het fietsframe, maar ook op de hoogte van het stuur en zadel. Wanneer je op een te kleine fiets stapt zul je merken dat je knieën en rug het zwaarder te verduren hebben.

Comfortabel fietsen

Dit puntje ligt in het verlengde van de vorige; comfortabel fietsen doe je op een fiets die bij jouw figuur past en die dus een goed zadel, goede vering en een fijn aantal versnellingen heeft. Houd jij er wel van om een flinke afstand te trappen en laat jij je niet kisten door een beetje tegenwind? Dan past een fiets met minimaal 7 versnellingen goed bij jou. Stap jij voornamelijk op de fiets voor een boodschap om de hoek? Dan volstaat zelfs een leuke oma (model) fiets voor jou!

Lekker zittende accessoires

Naast accessoires voor de fiets bestaan er ook accessoires voor jou die net zo van belang zijn om lekker te kunnen fietsen. Kies je er voor om af en toe (of regelmatig) de versnelling een tandje hoger te zetten? Dan is het echt geen slecht idee om een aantal items aan te schaffen die jou helpen versnellen. Een helm, fietshandschoentjes, een wielrenbroek (inderdaad zo eentje met zitkussen), goede sportbeha en een nauwsluitend luchtdoorlatend fietsshirt zijn geen overbodige luxe wanneer jij op het zadel zit en kilometers aan het maken bent. Bij Lidl vind je nu een uitgebreide collectie sportkleding van het merk Crivit. Artikelen van een hoogwaardige kwaliteit voor een heel fijn prijsje.

Veiligheid first

Last but not least; als fietser ben je onderdeel van het verkeer, dus zorg ervoor dat je zichtbaar bent. De fietskleding van Crivit hebben bijvoorbeeld reflecterende elementen zodat je ook in het donker opvalt. Maar check daarnaast ook regelmatig of je fietsverlichting het nog doet en vergeet niet je remmen en de bandenspanning na te lopen. Ben jij een snelheidsduivel op de fiets? Een fietshelm maakt je niet alleen aerodynamischer, maar beschermt je ook bij een (lelijke) valpartij. Wanneer je deze veiligheidspuntjes onderdeel maakt van je fietsroutine voordat je op het zadel springt, ben je altijd veilig onderweg.

Crivit sportkleding bij Lidl

Crivit is bij Lidl hét merk dat staat voor sportiviteit en activiteit. Crivit staat voor hoogwaardige kwaliteitsartikelen en doet niet onder voor andere A-merken. Het verschil is de prijs. Vanaf maandag 15 mei vind je bij Lidl meer dan 75 sportartikelen van Crivit met onder andere diverse fiets- en fitnessartikelen. Vanaf 22 mei liggen er nóg meer sportartikelen in de winkel, waaronder een groot assortiment hardloopartikelen.

Veel fietsplezier!

  

Ook interessant