Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Feiten en fabels over je vagina

margriet-libresse-hoofdbeeld.jpg

— In samenwerking met Libresse —

Is scheren beter dan epileren? Stopt schaamhaar vanzelf met groeien? Dit en nog meer feiten en fabels.

1. Scheren is beter dan epileren.

Fabel. Het is maar net wat je zelf prettig vindt. Feit is wel dat 70% van de vrouwen die onthaart, last heeft van irritatie. Rode bultjes, pijn, jeuk… Door eerst een warme douche te nemen, worden de haartjes weker en gaan de poriën goed openstaan. Gebruik een ongeparfumeerde, pH-neutrale scheergel en onthaar met de haargroei mee (meestal naar beneden). Waxen doe je juist tegen de richting in. Gebruik tot slot een inlegkruisje. Libresse heeft nu de Dailyfresh inlegkruisjes met ProSkin Formula. Hiermee bescherm je niet alleen je ondergoed, maar verzorg je meteen je V-zone. Vraag direct hier een proefpakketje aan.

2.Vagina’s reinigen zichzelf.

Feit. Liever geen zeep, shampoo, douchegel of vaginale deodorants en spoelingen gebruiken. Zo verstoor je namelijk de natuurlijke bescherming door melkzuurbacteriën tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Lauw water is genoeg om het down under schoon te houden.

3. Groeistop

Feit. Gelukkig maar… Hetzelfde geldt voor haartjes op armen en benen. Dat komt omdat deze haren veel minder lang in de groeifase zitten voordat ze uiteindelijk uitvallen, in tegenstelling tot de haren op je hoofd die wel zes jaar in de groeifase kunnen blijven.

4. Afscheiding is altijd een teken dat er iets niet oké is.

Fabel. Kan, maar hoeft niet. De wand van de vagina en baarmoederhals produceren vocht en slijm waarvan er af en toe iets naar buiten komt. Puur natuur, maar wel vervelend. Met een Libresse Dailyfresh inlegkruisje bescherm je je ondergoed én houd je een fris gevoel.

Gebruik iedere dag de inlegkruisjes van Libresse Dailyfresh met vernieuwde ProSkin formula. Ze zijn vijf keer meer ademend en verrijkt met een natuurlijk mild melkzuur dat je pH-waarde in evenwicht houdt.

libresse-logo

 

Ook interessant