Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Signalen van een extreem dieet

naamloos-2.png

Het aantal calorieën beperken, koolhydraten vermijden, alleen maar eiwitten eten… Er zijn talloze diëten die je kunt volgen om een paar kilo’s kwijt te raken, maar pas op dat het niet te extreem wordt.

Als een dieet te extreem is, kun je verschillende klachten krijgen. De meest voorkomende signalen staan hieronder op rij!

Last van vermoeidheid

Als je de hele tijd moe bent, krijg je waarschijnlijk te weinig calorieën per dag binnen. Vrouwen hebben minstens 1200 – 1400 calorieën nodig voor een gezonde stofwisseling. Om die vermoeidheid te voorkomen, zul je toch het aantal calorieën moeten opvoeren.

24/7 aan eten denken

Als je constant aan eten denkt en exact weet hoeveel calorieën je binnen hebt gekregen, dat ben je ongezond geobsedeerd. Een dieet moet een levensstijl veranderen en je meer bewust maken, maar je niet mentaal energie kosten.

Voedingsstoffen vermijden

Koolhydraten of een andere categorie van voedingstoffen vermijden, helpt je misschien wel om het getal op de weegschaal naar beneden te krijgen, maar zorgt er wel voor dat je lichaam een noodlanding moet doen. Bepaalde voedingstoffen zijn cruciaal voor je energielevel of om je stemming stabiel te houden.

Moeite met slapen

Een grommende maag houdt je niet alleen uit je slaap, ook een extreem dieet waarbij bepaalde voedingsstoffen verstoren je nachtrust, waardoor je maar blijft woelen en draaien.

Sociale activiteiten vermijden

Een gezond dieet is eentje die je in alle omstandigheden kunt volhouden. Als je thuis bent, met vrienden uiteten gaat of als er een feestje is met een buffet. Wanneer je dit soort uitstapjes vermijdt, is het een teken dat je dieet te extreem is.

Stemmingswisselingen

We weten allemaal hoe het is om soms hangerig te zijn of moedeloos. Dit kan verergeren als je te weinig calorieën per dag binnenkrijgt met als gevolg depressiviteit, angstig en gespannenheid.  

Ook interessant