null Beeld

Even lachen: 3 moppen!

Lachen is gezond. Uit verschillende studies blijkt zelfs dat mensen met gevoel voor humor langer leven. Daarom: even flink te lachen om deze 3 moppen.

Nieuwe papa

“Ik heb een nieuwe papa," vertelt Stella van 4 trots aan haar vriendjes en vriendinnetjes in de kleuterklas, doelend op de nieuwe vriend van haar moeder. “En hij komt me straks ophalen na school!”

Als het eenmaal zover is, lopen Stella en haar klasgenootjes naar buiten om de 'nieuwe papa' te bewonderen. “Kijk, daar is mijn nieuwe papa,” zegt Stella. Waarop Tim enthousiast roept: “OOOOOH, DIE IS KEIGAAF... DIE HEBBEN WIJ OOK GEHAD!”

Huisregels

Op de avond van hun huwelijksdag legt de macho bruidegom even de spelregels uit aan zijn bruid: “Ik verwacht dat er elke dag om zes uur een goede maaltijd op tafel staat, tenzij ik je vertel dat ik niet thuiskom om te eten. Ik ga met mijn maten stappen, vissen, kaarten en naar het voetballen wanneer ik wil en je gaat er niet over klagen. Is dat begrepen?” “Jazeker schat, dat is begrepen,” antwoordt de mooie vrouw. “Maar misschen vind je het nuttig om te weten dat er in dit huis elke dag om zeven uur seks is. Of je er nu bent of niet.”

Bij de dokter

De 85-jarige Maurice gaat voor zijn jaarlijks onderzoek naar de dokter. Alle testen leveren normale uitslagen op. Als hij terugkomt voor de uitslag, legt de dokter hem uit dat fysiek gezien alles in orde is. Hij vraagt: "Hoe is het mentaal en emotioneel met u gesteld? Bent u tevreden met uw situatie? En hoe is uw verhouding met God?" De oude Maurice antwoordt: "Ik heb een heel goede relatie met God. Hij weet dat ik slechte ogen heb. En bijvoorbeeld vannacht heeft hij ervoor gezorgd dat wanneer ik naar de wc moet, het licht vanzelf aangaat. En wanneer ik klaar ben, gaat het licht vanzelf weer uit!" "Dat is toch echt ongelooflijk!", zegt de dokter.

Wat later op de dag belt de dokter met Rosa, de vrouw van Maurica. Hij zegt: "Met de gezondheid van Maurice is alles in orde, maar ik wou toch eens wat vragen over zijn relatie met God. Is het waar dat hij 's nachts moet gaan plassen, het licht vanzelf aangaat en nadien vanzelf weer uitgaat?" Roept Rosa verbolgen: "Wat?? Gloeiende... gloeiendeee! Heeft die ouwe wéér in de koelkast staan plassen!"

Bron: Moppen.nl

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden