Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Kun je door het eten van avocado’s een mooiere huid krijgen?

kun-je-door-het-eten-van-avocados-een-mooiere-huid-krijgen.jpg

Naast het feit dat avocado’s natuurlijk hartstikke lekker zijn, zouden ze ook nog eens goed zijn voor je huid. Zo liet modeontwerper Victoria Beckham een tijdje geleden weten dat ze drie tot vier avocado’s per dag eet om haar huid gezond te houden.

Maar helpen avocado’s wel écht voor een glanzende huid? En is het wel gezond om zo veel avocado’s op een dag te eten? De Belgische site Het Laatste Nieuws vroeg het aan voedingsexpert Loes van Neven van het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Avocado’s

Volgens Van Neven is het wel degelijk zo dat gezonde én gevarieerde voeding bijdraagt aan een mooiere huid. “Dit zorgt er namelijk voor dat je huid van binnenuit gevoed wordt, maar er zijn geen aanwijzingen dat specifieke voedingsmiddelen of vetten dat doen.” Als je je huid zo gezond mogelijk wilt houden, kun je volgens haar het beste eten volgens de richtlijnen van de voedingsdriehoek (de Belgische variant van de Schijf van Vijf). “Dat betekent veel volle granen, groenten, fruit en noten. Avocado’s passen daar ook in, maar we raden zeker niet aan om er dagelijks vier te eten”, aldus de voedingsexpert.

Lees ook:
Last van een onrustige huid? Déze 4 kruiden kunnen je uit de brand helpen

Caloriebom

Zeker als je aan de lijn bent, is het niet slim om er meer dan één per dag te eten. Een avocado bevat namelijk al 358 calorieën. Wanneer je er dus vier per dag eet, zit je al aan 1432 calorieën. Als je bedenkt dat de aanbevolen hoeveelheid calorieën per dag voor vrouwen 2000 is, dan blijft er nog maar weinig over om te eten. Daarnaast hebben avocado’s ook nog eens een aanzienlijke ecologische voetafdruk. “Hoewel avocado’s goede vetten bevatten en een goede bron van vezels en verschillende vitaminen en mineralen zijn, kun je die voedingsstoffen beter uit andere, minder exotische voedingsmiddelen halen.”

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Het Laatste Nieuws
Beeld | iStock

Ook interessant