Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Enquête: wat weet jij eigenlijk over je hart en hormonen?

enquete-wat-weet-jij-eigenlijk-over-je-hart-hormonen.jpg

Hormonen spelen een ontzettend belangrijke rol in het leven van de vrouw. In de vruchtbare jaren beschermen ze je hart, vaatstelsel en botten. Maar wanneer je halverwege de veertig bent, beginnen de hormoonspiegels langzaam te dalen. De bescherming wordt zo een stuk minder. Dit kan zorgen voor vervelende klachten op lichamelijk, psychisch en emotioneel vlak.

Dr. Janneke Wittekoek en drs. Dorenda van Dijken schreven in hun boek Hart & Hormonen – Fit de overgang in over alles wat je vanaf je veertigste al kunt doen om zo fit mogelijk deze latere periode in te gaan, en zo gezond ouder te worden. Maar weet jij eigenlijk precies hoe het zit met je hart en hormonen?

Winnen?

In samenwerking met gynaecoloog drs. Dorenda van Dijken en cardiologen dr. Janneke Wittekoek en prof. Angela Maas doen wij een onderzoek naar hoe goed onze lezeressen op de hoogte zijn. Laat het ons weten door de enquête in te vullen en maak kans op het boek Hart & Hormonen – Fit de overgang in! De enquête duurt ongeveer 10 minuten.

Gezond ouder worden

Overgangsklachten en gezond ouder worden, zijn niet vanzelfsprekend. Daarom is het belangrijk dat je goed geïnformeerd bent over je hart en hormonen. “Als gynaecoloog en cardioloog is het onze missie om overgangsklachten – en gezond ouder worden van vrouwen – te zien als een serieus gezondheidsvraagstuk en niet als iets puur lichamelijks ‘wat er nou eenmaal bij hoort’. En daar willen wij met Hart & Hormonen – Fit de overgang in graag aan bijdragen.”

Over het boek ‘Hart & Hormonen – Fit de overgang in’

Hart en hormonen - fit de overgang in Margriet

Het boek beantwoordt al je vragen over de overgang en je hart, zoals: wat gebeurt er in mijn lijf? Waarom is het zo belangrijk om fit de overgang in te gaan? Wat zijn de meest voorkomende klachten tijdens de overgang? Waar moet ik op letten om gezond ouder te worden? Wat zijn mijn risicofactoren en hoe verander ik ze? Wat hoort er wel of niet bij de overgang? Waarom wel of juist geen hormoontherapie? Wat is de relatie tussen overgangsklachten en hart- en vaatziekten?

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Ook interessant