Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Waarom je eigenlijk elke dag 3 dadels zou moeten eten

dadels-margriet.jpg

Dadels zijn heerlijk om los uit de hand of als zoetmaker in gerechten te eten. Maar wist je dat ze ook nog eens supergezond zijn? Zelfs om élke dag te eten?

Als je elke dag zo’n drie dadels eet, zal je dit gelijk merken aan je lichaam, menen gezondheidsexperts. Het dagelijks eten van dat aantal dadels heeft volgens hen namelijk de volgende gezondheidsvoordelen:

1. Dadels kunnen helpen ziekten te voorkomen

Dadels bevatten verschillende antioxidanten en daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen. Antioxidanten beschermen je cellen namelijk tegen infecties en bacteriën die tot ziekten kunnen leiden, zoals hartaandoeningen, kanker en diabetes.

Lees ook: waarom je elke dag een banaan zou moeten eten

2. Dadels dragen bij aan een goede stoelgang

Het eten van dadels is ook nog eens een goede manier om je vezelinname te verhogen, aangezien ze hartstikke veel vezels bevatten. Dadels zijn dan ook goed voor je spijsvertering én ze bevorderen een regelmatige stoelgang. Dit kan weer helpen bij het voorkomen van een te hoge bloedsuikerspiegel na het eten.

3. Dadels zijn een goed alternatief voor suiker

Omdat dadels ook nog eens heerlijk zoet zijn, zijn ze dé perfecte gezonde suikervervanger. Dadels zijn een bron van fructose, een natuurlijk soort suiker dat in fruit voorkomt. Omdat ze ook nog eens veel voedingsstoffen bevatten, zijn ze een goed alternatief voor witte suiker. Meng bijvoorbeeld eens wat dadels door je cakebeslag of smoothie om toch die lekker zoete smaak te krijgen.

4. Dadels zijn goed voor je hersenen

Laboratoriumonderzoek wijst uit dat dadels nuttig kunnen zijn bij het verminderen van ontstekingen en het voorkomen van ophopingen in je hersenen. Om er echter zeker van te zijn dat dadels de gezondheid van de hersenen kunnen verbeteren, is er wel nog iets meer onderzoek nodig.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Healthline, Medical News Today
Beeld | iStock

Ook interessant