Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Een sinaasappel onder de douche helpt tegen stress

een-sinaasappel-onder-de-douche-helpt-tegen-stress.jpg

Onder de douche stappen om een sinaasappel te eten. Het klinkt een beetje gek, maar het lijkt een hype te worden. Als je zoekt op de hashtag #showerorange en alle enthousiaste reacties ziet, zou je denken dat het de ontdekking van de eeuw is: hét nieuwe middel tegen stress. Mensen zijn er lyrisch over. Margriet ging op onderzoek uit. 

Wat doet het?

Een rondje over het internet maakt alleen maar nieuwsgieriger. Zo valt er te lezen dat douchen met een sinaasappel de zintuigen prikkelt, dat de citrusgeur die vrijkomt tijdens het pellen je helpt ontstressen en wordt het eten van een sinaasappel in de douche omschreven als pure vreugde. Bovendien schijnt een sinaasappel in de badkamer véél lekkerder te smaken dan wanneer je ‘m gewoon aan het aanrecht eet. Zou het? Één voordeel kunnen we wel bedenken: zo onder de douche heb je meteen een oplossing voor plakkerige handen.

Hoe is het ontstaan?

Het verhaal komt van het Amerikaanse platform Reddit, waar een gebruiker eind vorig jaar het bericht ‘The best feel-good thing you can ever experience’ postte. De tip had hij opgepikt van iemand in Italië. Sindsdien is het bericht ontelbaar vaak gedeeld en zijn lezers het massaal gaan uitproberen.

Géén grapefruits

Voor wie het ook wil testen en daar op internet verslag van wil doen, er gelden een paar regels. Zo mogen er geen intieme delen te zien zijn, en mogen er ook absoluut géén grapefruits worden gebruikt. Douchen met een grapefruit telt niet. En werkt blijkbaar ook niet. Alleen sinaasappels hebben dit wonderbaarlijke effect, en dan vooral de navel- of bloedsinaasappel.

Bomvol vitamines

Trekt het je niet zo, douchen terwijl je een sinaasappel eet? Eet ‘m dan vooral op de ‘gewone’ manier. Sinaasappels zijn rijk aan vitamine C, kalium en foliumzuur en dus erg gezond. Ook zorgt de citrusvrucht dat je lichaam voor een langere periode energie vasthoudt, in plaats van je een tijdelijke oppepper te geven. En of je ‘m nu pelt of perst, vergeet vooral de schil niet. Want juist die bevat nog veel meer vitamines dan het vruchtvlees. Als je de schil goed wast en droogt – dat drogen kan bijvoorbeeld gewoon op de verwarming – kun je ‘m eten. Ook kun je van stukjes gedroogde sinaasappelschil thee zetten, in combinatie met zwarte of groene thee.

Ook leuk om te bekijken

 Zo schil je supersnel een sinaasappel

Bron | Purewow
Beeld | Shutterstock, Kijk

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant