Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Echt waar: van hardlopen word je slimmer

young-fitness-woman-hiker-legs-at-forest-trail.jpg

Wie nog een stok achter de deur nodig heeft om ’s avonds de loopschoenen aan te trekken en een rondje om te gaan: nieuw onderzoek wijst uit dat hardlopen goed is voor bepaalde hersenfuncties. Dat zit zo.

Nieuw onderzoek wijst uit: van lopen word je slimmer

De paden op, de lanen in: uitstellen mag niet langer. Wie regelmatig een rondje omgaat,  krijgt niet alleen een betere conditie, ook je geheugen en de manier waarop je hersenen werken zouden er op vooruit gaan. Dat blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift Cell Metabolisme waar Goedgevoel.be over schrijft.

Hoe dat zit? Proteïnes zorgen er niet alleen voor dat je spieren goed herstellen na het sporten, ze zouden ook een belangrijke rol spelen voor bepaalde hersenfuncties. Omdat je spieren tijdens het lopen samentrekken, pompen ze, onder andere, die proteïnes in je bloedstroom die zo uiteindelijk in je hersenen terechtkomen.

Als je gaat lopen, gaat één van die proteïnes, Cathepsine B, zijn werk doen. Je geheugen en de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren zouden er beter van gaan werken. En hoe harder je trouwens loopt, hoe meer van die stof vrijkomt.

Dus weg met alle excuses en het uitstelgedrag en…  lopen maar.

Ken je trouwens dit handige hardloopschema van de Hartstichting al?

Ook interessant om te lezen:

5 makkelijke tips om beter te presteren met sporten
Sporten in bed, zo doe je dat!
8 ‘slechte’ excuses om niet te sporten

Kijk ook:

De 5 minuten-workout

Leuke artikelen van margriet.nl automatisch in je mailbox ontvangen? Kijk op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron: Goegevoel.be

Ook interessant