null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Drukke dag voor de boeg? Zó trotseer je die zonder stress

Heb je een drukke dag voor de boeg en ben je bang dat je erg veel stress zult ervaren? Dat snappen we maar al te goed. Toch hoeft een volle dag geen onrust te veroorzaken, mits je er goed mee omgaat en een goede voorbereiding treft. Met déze tips houd jij het hoofd koel.

Het is maar net hóe je met de drukte omgaat. Een goede avondroutine helpt bijvoorbeeld al erg veel.

Overal orde

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Nu velen van ons nog vanuit huis werken, is het dus van groot belang om ons huis zo netjes mogelijk te houden. Heb je een plek waar je altijd gaat zitten werken? Zorg er dan voor dat je deze plek uitnodigend en rustig houdt, door het plekje de avond van tevoren even te ordenen. Zo begin je de dag écht anders.

Ontbijttip

Op een drukke dag telt iedere seconde. En iedere seconde die je niet hoeft te besteden aan dingen buiten je to do-list om, telt al helemaal. Maak het jezelf dus gemakkelijk, zodat je ook wat rustmomentjes in kunt plannen. Creëer tijd in de ochtend door de avond voor je volle (werk)dag je ontbijt alvast te maken. Een handige tip hiervoor is het maken van overnight oats. Kost je een paar minuten in de avond, maar geeft je heel wat extra rust in de ochtend.

Hoofd leeg, papier vol

Om ervoor te zorgen dat je door de drukke dag in het verschiet niet ligt te piekeren in bed, is het aan te raden om er pen en papier bij te pakken. Schrijf voor het slapengaan eens op waar jij je allemaal druk om maakt. De kans is groot dat veel dingen op papier ineens een stuk minder erg lijken. En maak ook een lijstje met alles wat je moet doen. Zo voorkom je dat je niet slapen kunt omdat je te druk bent in je hoofd.

Avondritueel voor drukke dag

Goed slapen is toch wel het belangrijkste voor je aan die drukke dag begint. Het is daarom erg belangrijk dat je een fijn avondritueel hebt, waarmee je helemaal tot rust komt. Probeer minstens twee uur voordat je in bed stapt te stoppen met televisie kijken, en leg je telefoon alvast aan de kant. Verwen jezelf met een warme douche of een bad, en blader in een tijdschrift of boek. Hierdoor word je vanzelf helemaal rozig en val waarschijnlijk je als een blok in slaap. Zo heb je voldoende energie om die drukke dag te trotseren.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Bedrock

Beeld | Getty Images

Anne-Flore MullerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden