Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Altijd last van droge lippen? Dan drink je misschien te veel koffie

altijd-last-van-droge-lippen-dan-drink-je-misschien-te-veel-koffie.jpg

Als je vaak last hebt van droge of gescheurde lippen, dan is de mogelijke oorzaak in een onverwachte hoek te vinden: namelijk die van je favoriete drankje. Droge lippen kunnen een signaal zijn dat je te veel koffie drinkt.

Zó weet je of jij je koffie misschien iets vaker moet omruilen voor een kopje thee.

Koffie en uitdroging

Tijd om in de ochtend je lippen eens te bestuderen. Word je wakker met zachte, glanzende lippen? Of zijn ze droog en gebarsten? Het kan een teken zijn van uitdroging, iets dat vaker veroorzaakt wordt door de verkéérde keuze van een drankje dan door te weinig drinken. Cafeïne bevat een stofje dat ervoor zorgt dat je vaker moet plassen, omdat het de aanmaak van urine in je nieren stimuleert. Daarom raak je door koffie uiteindelijk sneller vocht kwijt.

Grote glazen water

Bovendien maken veel mensen een belangrijke fout: het eerste wat ze in de ochtend doen, is het koffiezetapparaat aanknippen. Kopjes koffie zijn over het algemeen niet zo groot, en kunnen dus niet het vochttekort dat je ‘s nachts hebt opgebouwd aanvullen. Je kunt het beste je dag beginnen met twee grote glazen water. Daarmee voel je je ook nog eens sneller wakker dan met koffie, omdat je hersenen door het vochttekort uitgedroogd zijn en water nodig hebben om weer goed te kunnen functioneren. Wedden dat je dat ‘wazige’ ochtendhoofd dan zó kwijt bent?

Bekijk ook:
Linda’s BEAUTYLAB: dankzij déze tips heb je nooit meer last van droge lippen

Droge lippen

Kortom: met enkel een kopje koffie in de ochtend is je lichaam niet blij. En dat zie je, onder andere, terug aan je lippen. Deze drogen uit en barsten daardoor sneller. Lippenbalsem helpt in dat geval niet, of in ieder geval maar even; het probleem van droge lippen komt negen van de tien keer van binnenuit. Gelukkig hoef je de koffie niet helemaal te laten staan. Gewoon iets vaker afwisselen met water, en je lippen (en de rest van je lichaam), zullen je dankbaar zijn.

Bron | ELLE Eten, Mindbodygreen.com
Beeld | iStock

Ook interessant