Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Droge handen door al dat handen wassen? Dit kun je eraan doen

droge-handen-door-het-handen-wassen-dit-kun-je-eraan-doen.jpg

Dat handen wassen heel belangrijk is om besmetting met het coronavirus te voorkomen, dat heb je inmiddels al tientallen keren gehoord. Maar steeds je handen wassen en wat desinfecterende handgel gebruiken heeft wel flink wat gevolgen voor je huid. Zo krijg je er ontzettend droge handen van.

Heb jij daar ook last van? Dít kun je eraan doen.

Droge handen door handen wassen

Dermatoloog dr. Ismat zegt tegen Metro UK dat een droge, geïrriteerde huid je nog veel vatbaarder maakt voor bacteriën en infecties. Daarom is het belangrijk dat je – tussen het wassen door – je huid goed verzorgt. Volgens de dermatoloog kun je het beste een goede handcrème kopen en die regelmatig gebruiken om droge handen niet alleen op te lossen, maar ook te voorkomen. Niet alleen nu we zo vaak onze handen wassen, maar eigenlijk elke winter wanneer de kou je handen uitdroogt.

Voedend

Kies vooral voor een voedende handcrème met bijvoorbeeld vitamine E of ceramide, een stof die droogheid kan voorkomen. Zo’n smeersel hoeft zeker niet altijd duur te zijn; volgens de specialist kies je het beste voor een relatief simpele crème met weinig toegevoegde geur- en kleurstoffen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Gebruik milde handzeep

Misschien denk je dat je de meest grondige zeep moet gebruiken om het coronavirus van je handen af te krijgen, maar dat is volgens de specialist echt niet zo. Mildere vormen van zeep, bijvoorbeeld met toegevoegde vitaminen en oliën, zijn net zo effectief als elke andere handzeep. Ook zeep die niet schuimt kan net zo goed zijn in het schoonmaken van jouw handen als een variant die dat wel doet. Als dat schuim juist is wat bij jou zorgt voor droge handen, kun je dus ook gewoon een handzeep zonder kopen.

Desinfecterende handgel vermijden

Desinfecterende handgel is een goede optie als je geen water en zeep bij de hand hebt, maar het kan je huid wel nog meer uitdrogen dan een handzeep doet. Probeer dit dus alleen te gebruiken als het echt niet anders kan, maar niet té vaak. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om een desinfecterende gel te kopen die ook voedend is voor je huid (als die nog érgens te vinden is). Blijf dus vooral je handen wassen, ook als je handen al droog zijn, want we willen natuurlijk het coronavirus zo veel mogelijk vermijden.

Lees ook: Helpt desinfecterende handgel écht om het coronavirus te voorkomen?

Bron | Metro UK
Beeld | iStock

Yeah, Margriet.nl is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Ook interessant