Gezondheid

Déze douchegewoonten kunnen de oorzaak zijn van je droge huid

droge-huid.jpg

Smeer jij je in de winter ook suf met crèmes en lotions, maar heb je alsnog last van een trekkerige, droge huid? Dat zou zomaar aan je ochtendritueel onder de douche kunnen liggen. In de winter zijn onze douchegewoonten namelijk nét iets anders dan in de zomer en dat heeft effect op de conditie van onze (droge) huid.

Douchegewoonten en droge huid

De meeste mensen zetten de temperatuur van het water veel hoger. En dan staan ze ook nog eens langer onder de douche. Heerlijk natuurlijk (en lekker warm), maar volgens de Amerikaanse dermatologe Shari Marchbein zijn deze douchegewoonten niet goed voor je droge huid. Zo’n hete, lange douche ‘stript’ namelijk het bovenste laagje van je huid. En daardoor voelt-ie sneller droog en trekkerig aan.

Deppen in plaats van wrijven

“Ga niet onder een hete douche staan, maar houd de temperatuur gewoon warm. En douche niet langer dan vijf minuten. Dep je huid na afloop droog met een katoenen handdoek in plaats van te wrijven. Smeer je lichaam vervolgens meteen in met een hydraterende bodylotion. Dat zou moeten helpen om de kans op een droge huid te verkleinen,” legt de dermatologe uit.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Foto | iStock

Ook interessant