Margriet logo
Met dít dieet viel Edsilia Rombley bijna twintig kilo af Beeld Brunopress/Patrick van Emst
Beeld Brunopress/Patrick van Emst

Door dít dieet viel Edsilia Rombley bijna twintig kilo af

Toen Edsilia Rombley (44) een paar jaar geleden merkte dat ze zich niet fit voelde, vond ze het tijd om in shape te komen en wat kilo’s af te vallen. En met succes: ze raakte bijna twintig kilo kwijt, vertelt ze in Beau Monde. En ze verklapt nu ook op welke manier haar dat gelukt is.

Ze besloot haar levensstijl om te gooien en het Alizonne-dieet te volgen. We zochten uit wat dat precies inhoudt.

Tijd voor verandering

Toen haar broeken steeds strakker gingen zitten en ze zich niet fit genoeg voelde, vond Edsilia het tijd voor verandering. “Het Alizonne-dieet heeft me daarbij geholpen: er wordt bloed geprikt om te kijken wat je tekort komt aan bijvoorbeeld vitamines en daarna krijg je constant begeleiding”, zegt Edsilia tegen Beau Monde. “Ik heb mijn eetpatroon daardoor blijvend weten te veranderen, wat in mijn geval inhoudt: veel eiwitten, weinig suikers en doordeweeks geen koolhydraten.”

Alizonne-dieet

Edsilia is niet de eerste bekende Nederlander die afgevallen is door deze nieuwe levensstijl: zangeres Shirma Rouse verloor ook tientallen kilo’s door het Alizonne-dieet te volgen. Zij deed dat dan weer op aanraden van Trijntje Oosterhuis, die ook succes had met het dieet. Maar wat is het precies? Het Alizonne-dieet waar deze BN’ers het over hebben, is in 1997 ontwikkeld door Claudia van der Lugt. Het is een dieet gericht op snel en verantwoord afvallen, waarbij verbetering van de lichaamscontouren, stabilisatie op het streefgewicht en de optimalisering van de algehele gezondheid een grote rol spelen. Dit dieet kun je onder begeleiding van experts bij een privé-kliniek volgen.

Shakes en supplementen

Zoals Edsilia Rombley ook zegt in het nieuwe interview, wordt er hierbij ten eerste gekeken wat je lichaam precies nodig heeft. Wanneer je je aanmeldt voor het Alizonne-dieet, zal er eerst medisch onderzoek gedaan worden. Daarbij wordt gekeken naar je gewicht, maar ook onder andere je bloed onderzocht worden op eventuele vitaminetekorten. Op basis hiervan wordt er een streefgewicht en persoonlijk voedingsplan opgesteld. Dat voedingsplan bestaat vooral uit veel eiwitten en weinig vetten, suikers en koolhydraten.

Een gedeelte van je voeding zal bij het Alizonne-dieet vervangen worden door eiwitshakes. In het begin zijn dat er vaak vijf per dag: één ter vervanging van elke maaltijd, plus twee shakes tussendoor. Verder eet je in de beginfase van het dieet behoorlijk weinig: naast de shakes is het de bedoeling dat je alleen wat groenten of een groene salade eet. Vetten, koolhydraten en suiker zijn dan eigenlijk ‘verboden’. Later mag er meer voeding gegeten worden naast de shakes, waarna die afgebouwd worden en je langzaam weer meer een ‘normaal eetpatroon’ zal gaan volgen. Nog altijd geldt hierbij: de focus ligt op véél eiwitten. Om te zorgen dat er geen tekorten ontstaan, worden er door de behandelend arts supplementen voorgeschreven met extra vitamines, mineralen en aminozuren.

Therapieën bij het Alizonne-dieet

Het Alizonne-dieet kijkt echter niet alleen naar je voedselinname: ook zijn er verschillende therapieën die onderdeel zijn van deze levensstijlverandering. De bedenkers noemen het dan ook niet het Alizonne-dieet, maar Alizonne-therapie. De overige behandelingen bestaan uit:

  • Een (niet-chirurgische) behandeling van het onderhuidse vetweefsel, met ultrasone trillingen en radiofrequentiebehandelingen. Deze worden hierdoor als het ware ‘losser’ gemaakt, waardoor je lichaam sneller een vorm naar jouw wens aan zou nemen
  • Bindweefselmassage, wat zorgt voor een verbeterde doorbloeding van de huid en de afvoer van vloeistoffen en vet via je lymfeklieren zou stimuleren. Daarnaast wordt gezegd dat dit helpt bij het verkleinen van de kans op huidverslapping, cellulitis kan verhelpen en het zou zorgen voor contourverbetering.
  • Eén op één begeleiding, waarbij gekeken wordt naar hoe het met je gaat, of je het dieet goed vol kunt houden. Ook wordt hierbij je bloed steeds getest op mogelijke tekorten.

De kosten van het Alizonne-dieet

Als je het Alizonne-dieet wilt volgen, moet je wel flink in de buidel tasten. Goedkoop is dit dieet waar veel BN’ers fan van zijn namelijk zeker niet. Het kan al snel oplopen tot een paar honderd euro per maand, afhankelijk van de samenstelling van jouw dieet. Volgens de Consumentenbond gaat het in de eerste fase om zo’n 110 euro per week, wat later wat omlaag gaat. In de laatste fase van het Alizonne-dieet ben je zo’n veertig euro per week kwijt. En daarbovenop komen dan nog de kosten van de overige therapieën die je volgt bij dit deet. De behandelingsduur verschilt per persoon maar is gemiddeld zo’n twintig weken: de totale prijs kan dus aardig oplopen wanneer je het Alizonne-dieet volgt.

Bron | RTL Boulevard, Consumentenbond, Alizonne

Ilse van RoekelBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden