null Beeld

Donor: wel of niet?

null Beeld

We praten over het regenachtige weer, de laatste roddels en de langste files. Soms schieten de écht belangrijke onderwerpen er wel eens bij in. Tot de noodzaak er ineens is. Wacht niet tot dit moment en ga het gesprek met je familie, gezin en vrienden aan. Donor… wel of niet?

Niet makkelijk, wél belangrijk

Het is misschien niet het meest makkelijke onderwerp, maar het is erg belangrijk om van elkaar te weten of iemand orgaandonor wil zijn. Als jouw familielid geen keuze heeft aangegeven in het Donorregister bestaat de kans dat jij de beslissing moet nemen. Dit overkomt elk jaar honderden mensen. Een hele moeilijke beslissing; zeker als er thuis nooit over is gesproken. Samen praten over orgaandonatie is daarom belangrijk. Weet jouw familie eigenlijk wel wat jij wil?

Antwoord op je vragen

Misschien komen er vragen in je op naar aanleiding van dit onderwerp. Kijk voor meer informatie over orgaandonatie op www.transplantatiestichting.nl.Aan de keukentafel

Een uitzending op tv van iemand die op een donororgaan wacht, een artikel in een tijdschrift, of een brief thuis over orgaandonatie. Het kan allemaal aanleiding zijn om er eens met elkaar over te praten wat je nu eigenlijk zelf wilt. Kijk hier het gesprek tussen een moeder en haar 18-jarige dochter.

Wat is jouw mening over orgaandonatie en hoe heb jij dit onderwerp te sprake gebracht binnen je familie? Praat mee op het forum!

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden