Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit doet een hond met je gezondheid

hond-gezondheid.jpg

Waar alle hondeneigenaren het over eens zullen zijn, is dat een trouwe viervoeter een hoop gezelligheid met zich meebrengt. Maar dat is niet het enige voordeel dat een hond als huisdier met zich meebrengt; ook je gezondheid zou er flink profijt van hebben.

Een team van de Zweedse Universiteit van Uppsala deed onderzoek tussen 2002 en 2012 onder 3,4 miljoen Zweden die nog nooit last hadden gehad van hart- en vaatziekten. Hierbij werd de focus gelegd op het verschil tussen hondeneigenaren en mensen zonder hond. Wat bleek? Hondenbaasjes bleken minder kans te hebben op hart– en vaatziekten. Dat was niet het enige gezondheidsvoordeel: mensen met een blaffend beestje zouden gezonder leven en minder last hebben van stress.

Alleenstaanden

Vooral voor vrijgezellen zou dit gelden, schrijft RTL Nieuws. De onderzochte alleenstaanden met een hond als huisdier, zouden elf procent minder kans hebben op hart- en vaatziekten. “Een hond kan in deze situatie wellicht gezien worden als vervanging voor een belangrijk familielid,” aldus de onderzoekers.

Bronnen | rtlnieuws.nl, hln.be
Beeld | iStock

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Zo verwijder je die vervelende krassen op je zonnebril.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant