Margriet logo
null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Dit plekje in je wasmachine veroorzaakt gezondheidsklachten

Heb je wel eens last van allergische reacties, keelpijn, ademhalingsproblemen en irritaties aan je slijmvliezen? Dan wordt het misschien tijd om je wasmachine eens grondig te reinigen.

Deze gezondheidsklachten zouden namelijk kunnen worden veroorzaakt doordat je een belangrijk plekje in de machine vergeet te reinigen.

Bron van schimmels

De rubberen rand van je wasmachine check je waarschijnlijk regelmatig en ook de buitenkant van de wasmachine wordt vaak schoongemaakt. Maar heb je wel eens áchter de rubberen band gekeken? Australische moeders ontdekten dat er op deze plek veel schimmels kunnen ontstaan.

Dat is niet alleen heel vies, het kan ook lijden tot diverse gezondheidsklachten. Als je deze rand niet goed reinigt, zou je onder andere last kunnen krijgen van stress en pijn aan zenuwen en gewrichten, allergische reacties, keelpijn, ademhalingsproblemen, vermoeidheid, misselijkheid, braken en irritaties aan je slijmvliezen.

Naast de rubberen rand is het aan te raden je machine op meer plaatsen te reinigen. Met onderstaande tips vermijd je niet alleen lichamelijke klachten, maar zorg je er ook voor dat je wasmachine langer meegaat.

1. Reinig de rubberen band

Open de deur van je wastrommel en maak de rubberen rand met een prop papier goed schoon. Je zult merken dat er een grijze aanslag vanaf komt. Dit is een verzameling haren, huidschilfers, aangekoekte zeepresten en lichaamsvetten, die achterblijft wanneer je vaak op lage temperaturen wast en/of te veel wasmiddel gebruikt.

2. Reinig je zeepbakje

Haal het zeepbakje uit je wasmachine en borstel dit schoon. Neem daarna ook de opening waar het bakje in zit met een doekje af en plaats het bakje terug.

3. De wasmachine ontkalken

Doe een flinke scheut natuurazijn of halve kop soda in de lege trommel. Stel je wasmachine in op een wasprogramma van 90 ℃. Door de combinatie van de azijn en de hoge temperatuur lossen vet, vuil en kalk op. Zo wordt je machine weer helemaal schoon en zal je was weer lekker fris ruiken! Hoe vaak je jouw wasmachine moet ontkalken hangt af van hoe hard het water is en welk wasmiddel je gebruikt. Maar aangeraden wordt om je machine één keer per drie maanden te ontkalken.

Bron| Daily Mail

Beeld| iStock

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden