Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dit moet je vooral níét doen bij oorklachten

fotovogel.jpg

Wroeten met een sleutel, pulken met een brillenpootje: wat mensen al niet verzinnen om van hun oorklachten af te komen… Wat zijn de meest voorkomende oorklachten bij vrouwen en wat kun je beter wel en niet doen om ze te behandelen?

Drie op de vier vrouwen hebben weleens last van hun oren. Van een vervelende piep tot een kriebeloor, van oorsuizen tot overmatig oorsmeer.

Margriet in samenwerking met A.Vogel

Kriebeloor

De nummer één van oorklachten onder vrouwen is jeuk. Daar heeft 29 procent weleens last van, blijkt uit het Nationaal Ooronderzoek van A. Vogel . Een wattenstaafje, brillenpootje of de achterkant van een potlood moet dan verlichting geven. Wat het verzachten van de jeuk betreft zijn we behoorlijk vindingrijk. Maar helemaal zonder risico’s zijn die huis-tuin-en-keukenmiddeltjes niet. De dunne huid in je gehoorgang is zó beschadigd.

Overmatig oorsmeer

Alsof je continu aan het opstijgen bent met een vliegtuig. Of alsof er een ballon in je oren zit. Zo omschrijven vrouwen het hinderlijke gevoel van overmatig oorsmeer of een smeerprop in hun oren. 27 procent heeft daar weleens last van. We hopen dat het vanzelf weer weggaat of gaan aan de slag met olijfolie en natte wattenstaafjes. Effectief? Niet echt. Sterker nog, we drukken er  ons oorsmeer juist steeds verder mee naar binnen.

Blijf er niet mee doorlopen

We willen dat onze oren ongehinderd hun werk kunnen doen, zonder jeuk, overmatig oorsmeer of andere irritaties. Best vreemd dat we oorklachten vaak negeren of er allerlei middeltjes of trucjes op loslaten. Uit dit onderzoek blijkt dat 40 procent van de vrouwen uiteindelijk met hun oorklachten naar de huisarts gaat.  Er zijn zelfzorgproducten die klachten kunnen verminderen.

Last van een kriebeloor? De Oorspray Jeuk* van A.Vogel verzacht en kalmeert de droge huid in de gehoorgang. De spray op basis van olie verlicht het gekriebel.

Bij overmatig oorsmeer is de A.Vogel Oorspray Oorsmeer* fijn om in huis te hebben. De spray maakt oorsmeer zacht, waardoor de natuurlijke afvoer wordt bevorderd. Bij regelmatig gebruik gaat het de vorming van oor- smeerproppen tegen.

Nieuwsgierig naar alle uitkomsten van het Nationaal Ooronderzoek van A. Vogel? Ga naar avogel.nl/overjeoren. Hier lees je ook hoe de oorsprays van A.Vogel oorklachten helpen verlichten.

*Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. KOAG-nummer: 11-0318-0394

 

Ook interessant