Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Gezondheid

Dít kun je het beste drinken met warm weer (en het is niet wat je denkt)

drinken-warm-weer.png

Met warm weer is het belangrijk om voldoende te blijven drinken, maar wat is nu het beste bij hoge temperaturen: koude of warme drank?

Hoewel het verleidelijk is om voor een koud drankje te gaan, kun je dit maar beter niet doen. Een warm drankje werkt namelijk veel verkoelender dan een glas koud water.

Koud versus warm

Het zit namelijk zo: warme drank zorgt ervoor dat je gaat zweten, waardoor je lichaam sneller afkoelt. Koude drank daarentegen, in kleine hoeveelheden, doet maar kort zijn werk omdat de omliggende organen het snel weer opwarmen. Door grote hoeveelheden koude drank gaat je bloed minder snel stromen, waardoor je lichaam moeite krijgt met het afvoeren van de warmte. Iets wat je natuurlijk juist niet wilt met dit warme weer.

Wel of geen ijsje?

In de schaduw een ijsje eten is helaas ook niet de oplossing: het verteren van calorierijk voedsel zorgt er namelijk voor dat je lichaamstemperatuur stijgt. Een ijsje met veel suiker of vet zorgt er dus voor dat je het nóg warmer krijgt. Voor frisdranken geldt hetzelfde: door het hoge aantal calorieën krijg je het alleen maar nog warmer.

Goed om te weten: Opvliegers in de zomer? Met deze simpele truc houd je je hoofd koel

Wijn en bier

Ook met alcohol kun je maar beter oppassen in de zon. Alcohol werkt namelijk vochtafdrijvend, waardoor je lichaam niet genoeg vocht overhoudt om te kunnen zweten. Het gevolg? De warmte kan je lichaam niet meer uit.

Bron | Womenshealthmag
Foto | iStock

Ook interessant om te lezen

 

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant